A New Adventure

A New Adventure

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Smaakvol Glutenvrij stopt! Nadat ik (bijna) 5 jaar met veel plezier bezig ben geweest met Smaakvol Glutenvrij, is het nu tijd voor een nieuw avontuur. In deze blog vertel ik jullie graag wat dat is.

Je hebt misschien gemerkt dat het al een tijdje rustiger is op deze blog, eigenlijk al sinds begin 2020 toen corona ineens op kwam duiken. Ik dacht dat ik door corona juist extra tijd zou gaan krijgen voor mijn blog, aangezien we toch weinig tot niets mochten en met name thuis zaten. Helaas bleek dit niet het geval. Door de verandering van volledig op kantoor werken naar volledig thuis werken en alles wat daar tussenin zat heb ik, net als vele andere, telkens weer moeten wennen aan het nieuwe ritme en de nieuwe regels.

Daarnaast hadden mijn vriend en ik in april 2020 onze bruiloft gepland staan. Helaas verliep dit anders dan gepland, want ineens stond heel Nederland dus op z’n kop door corona. Dit betekende dus ook dat wij onze bruiloft hebben moeten verplaatsen en dat wij twee keer druk bezig zijn geweest met het regelen van onze bruiloft.

Uiteindelijk hebben we een super fijne bruiloft gehad in september en was het alle moeite van het dubbel regelen meer dan waard! We hoopten zelfs aan onze gasten op de bruiloft mede te kunnen delen dat we in verwachting waren van ons eerste kindje. Helaas kreeg ik in de week voor de bruiloft een miskraam. Wat een grote teleurstelling was dat zeg! Gelukkig waren we kort daarna weer in verwachting. Spijtig genoeg eindigde ook deze zwangerschap in een miskraam.

Ik weet dat onbehandelde coeliakie invloed kan hebben op de vruchtbaarheid. Ik ging er daarom niet vanuit dat onze miskramen ook door de coeliakie kwamen, maar wilde hier toch graag meer over weten. Ik heb daarom contact gehad met de NCV, de huisarts en de verloskundige. Zij gaven allen aan dat ‘gecontoleerde’ coeliakie niet de reden zou kunnen zijn van onze miskramen. Wel ken ik meer mensen met coeliakie met een kinderwens, waarbij het niet wil lukken. Was het toch gewoon pech? Of is er misschien toch een verband? We zullen het nooit weten.

Inmiddels zijn we in blijde verwachting van ons eerste kindje. Helaas heeft er wel nog een 3e miskraam tussen gezeten. We zijn nu inmiddels al over de 24 weken in verwachting en gelukkig gaat het met de kleine in mijn buik dit keer heel erg goed! Zelf heb ik het niet altijd even makkelijk door alle zwangerschapskwaaltjes, maar dat probeer ik zoveel mogelijk voor lief te nemen.

Dit is ook de  belangrijkste reden dat ik ga stoppen met Smaakvol Glutenvrij. Ik wil straks optimaal gaan genieten van ons gezinnetje, zonder dat ik me ‘schuldig’ hoef te voelen dat ik alweer geen blog heb geplaatst.

Ik blijf wel doorgaan met de Facebook groep “Glutenvrij in Noord-Brabant”. Hopelijk kunnen we nog veel lekkere, glutenvrije uitjes plannen in het mooie en gezellige Noord-Brabant.

Ik wil jullie allen heel erg bedanken voor alle interesse in Smaakvol Glutenvrij, alle reacties, tips en informatie!

Tot halverwege/eind december 2021 zal Smaakvol Glutenvrij nog online zijn. Dus mocht je nog recepten, tips of andere informatie op willen slaan, dan kan dat nog.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *