Bakmixen Tasty Me – Xenos

Bakmixen Tasty Me – Xenos

Het kan haast niet anders dan dat jij al weet dat er bij de Xenos diverse glutenvrije bakmixen te koop zijn. Zodra dit namelijk bekend was ging dit nieuws als een lopend vuurtje over alle glutenvrije social media kanalen. Ik had het geluk dat ik deze bakmixen van Tasty Me mocht proberen. In deze blog lees je wat mijn ervaring is met deze bakmixen.

Choco Cupcake / Cake Mix

Inhoud: 400 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten: suiker, rijstmeel, maïszetmeel, cacao (5%), bevochtigingsmiddel: E420; emulgatoren: E475, E433; rijsmiddelen: E450i, E500ii; verdikkingsmiddelen: E412, E466; aroma’s, zout, zuurteregelaar: E575. Kan sporen bevatten van: melk, eieren, sojabonen en noten

Deze cupcakes heb je erg snel gemaakt met deze mix. Je hoeft zelf weinig ingrediënten toe te voegen. Je mixt de ingrediënten even tot een mooi beslag, giet het in de vormpjes en het kan de oven al in.

Op de verpakking staat dat je er zo’n 16 tot 18 cupcakes uithaalt. Ik zelf haalde er 19 cupcakes uit. Ik voegde aan het beslag nog wat chocolade druppels en hagelslag toe. De cupcakes waren erg lekker. Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor chocolade cupcakes, dan is deze mix ideaal!

Red Velvet Cake Mix

Inhoud: 400 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten: suiker, rijstmeel, zetmeel (maïs), bevochtigingsmiddel: E420; emulgatoren: E475, E433; cacao, rijsmiddelen: E450i, E500ii; zuurteregelaar: E575; verdikkingsmiddelen: E412, E466; aroma, zout, kleurstof: E120. Kan sporen bevatten van: melk, ei, sojabonen en noten

Persoonlijk vind ik het jammer dat op de afbeelding van de verpakking een red velvet cake staat afgesmeerd en gevuld met een witte laag en dat hiervan niets staat vermeld bij het recept. De mix bevat enkel het recept voor de cake en geeft geen opties voor de witte laag. Ik had het  fijner gevonden als hier ook suggesties voor werden gegeven bij het recept. Ik heb daarom zelf een recept gezocht op internet (Smulweb)  en deze gemaakt.

De cake zelf  vond ik wat aan de droge kant. In combinatie met de witte laag viel dit minder op en was er weinig op aan te merken qua smaak.

Carrot Cake Mix

Inhoud: 400 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten: suiker, rijstmeel, zetmeel (maïs), bevochtigingsmiddel: E420; emulgatoren: E475, E433; rijsmiddelen: E450i, E500ii; verdikkingsmiddelen: E412, E466; specerijen, zout, zuurteregelaar: E575. Kan sporen bevatten van: melk, eieren, sojabonen en noten

Persoonlijk vind ik het jammer dat op de afbeelding van de verpakking een carrot cake staat afgesmeerd en gevuld met een witte laag en dat hiervan niets staat vermeld bij het recept. De mix bevat enkel het recept voor de cake en geeft geen opties voor de witte laag. Ik had het  fijner gevonden als hier ook suggesties voor werden gegeven bij het recept. Ik heb daarom zelf een recept gezocht op internet (Laura’s Bakery)  en deze gemaakt.

De cake zelf was goed van structuur, maar miste naar mijn mening wat smaak. Als ik deze mix nog een keer maak voeg ik er denk ik zelf nog wat kaneel en andere kruiden aan toe. In combinatie met de witte laag viel dit minder op en was er weinig op aan te merken qua smaak.  

Churros Mix

Inhoud: 350 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten:  Zetmeel (maïs en aardappel), suiker, inuline, verdikkingsmiddel: E412, E464; zout, psylliumzaad poeder, biergist, aroma. Kan sporen bevatten van: melk, ei, sojabonen en noten

Deze mix was helaas open gescheurd tijdens het verzenden. Ik heb daarom het recept naar verhouding aan moeten passen naar wat er nog over was van de mix.

Ik had helaas niet het perfecte spuitmondje in huis, het was of te groot of te klein. Ik heb wel beide spuitmondjes geprobeerd. Het grotere spuitmondje had een beter resultaat dan het kleinere spuitmondje, aangezien je dan iets meer beslag / luchtigheid in de churros krijgt. De churros lijken niet helemaal op de glutenbevattende churros, maar komen een heel eind in de buurt. Ik heb het overgebleven beslag in de koelkast bewaard en de volgende dag gebruikt, dit ging prima.

Brownie Mix

Inhoud: 400 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten: suiker, rijstmeel, cacaopoeder, cacaoboter, bevochtigingsmiddel: E420; melkpoeder, emulgatoren: E475, E433; zuurteregelaar: E336; verdikkingsmiddel: E412; aroma, stabilisator: E450. Kan sporen bevatten van: ei, sojabonen en noten.

Deze brownie heb je erg snel gemaakt met deze mix. Je hoeft zelf weinig ingrediënten toe te voegen. Je mixt de ingrediënten even tot een mooi beslag, giet het in de bakvorm en het kan de oven al in. Ik vond de brownie een klein beetje tegenvallen qua structuur en smaak, maar dat komt omdat ik normaal zelf brownie maak, zonder pakjes en zakjes.

Cupcake / Cake Mix

Inhoud: 400 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten: suiker, rijstmeel, zetmeel (maïs), bevochtigingsmiddel: E420; emulgator: E475, E433; rijsmiddel: E450i, E500ii; verdikkingsmiddel: E412, E466; aroma’s, zout, zuurteregelaar:
E575. Kan sporen bevatten van: melk, eieren, sojabonen en noten

Deze cupcakes heb je erg snel gemaakt met deze mix. Je hoeft zelf weinig ingrediënten toe te voegen. Je mixt de ingrediënten even tot een mooi beslag, giet het in de vormpjes en het kan de oven al in.

Op de verpakking staat dat je er zo’n 16 tot 18 cupcakes uithaalt. Ik zelf haalde er 19 cupcakes uit. Ik voegde aan het beslag nog wat chocolade druppels en hagelslag toe. De cupcakes waren erg lekker. Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor chocolade cupcakes, dan is deze mix ideaal!

Biscuit-Sponge Cake Mix / Buttercream Mix/ Flower Cream Mix / Fondant

Mijn nichtje wilde graag een zeemeerminnen taart voor haar verjaardag. Het kwam voor mij dus erg goed uit dat ik deze mixen van Tasty Me in huis had om te testen. Voor de taart gebruikte ik de biscuit-sponge cake mix, buttercream mix, flower cream mix en fondant, vandaar dat ik de volgende producten allemaal in één pak.

Inhoud Biscuit-Sponge Cake Mix: 400 gram

Prijs Biscuit-Sponge Cake Mix: € 3,00

Ingrediënten Biscuit-Sponge Cake Mix: suiker, rijstmeel, zetmeel (maïs en aardappel), magere melkpoeder, emulgatoren:
E475, E433; rijsmiddelen: E450i, E500ii; verdikkingsmiddel: E412, E466; zout, aroma, kleurstof:
E160a. Kan sporen bevatten van: ei, sojabonen en noten.

Inhoud Buttercream Mix: 300 gram

Prijs Buttercream Mix: € 3,00

Ingrediënten Buttercream Mix: suiker, dextrose, gemodificeerd zetmeel, niet gehydrogeneerde plantaardige olie (kokos), glucose siroop, maiszetmeel, mager melkpoeder, verdikkingsmiddel: E404; aroma, melkeiwit, zuurteregelaar: E330; emulgatoren: E472, E471; stabilisator: E340. Kan sporen bevatten van: ei, sojabonen en noten

Inhoud Flower Cream Mix: 300 gram

Prijs Flower Cream Mix: € 3,00

Ingrediënten Flower Cream Mix: suiker, dextrose, zetmeel (maïs en aardappel), magere melkpoeder, verdikkingsmiddelen: E466; aroma’s, zuurteregelaar: E330; glucosestroop, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie (kokosolie), emulgatoren: E472a, E471; melkeiwit, stabilisator: E340ii. Kan sporen bevatten van: ei, sojabonen en noten

Inhoud Fondant: 200 gram

Prijs Fondant: € 1,75

Ingrediënten Fondant: suiker (70%), glucosestroop, niet-gehydrogeneerde plantaardige oliën (palmolie, katoenzaadolie, saffloerolie, zonnebloemolie in wisselende verhoudingen), niet-gehydrogeneerde plantaardige vetten (shea vet en illipe vet in wisselende verhoudingen), water, verdikkingsmiddelen: E466, E414, E412, E415; maïszetmeel, bevochtigingsmiddel: E422; gemodificeerd zetmeel; emulgator: E471; kleur: E171; zuurteregelaar: E330; aroma’s, conserveermiddel: E202. Kan sporen bevatten van eieren, melk, soja en noten

Ik had geen springvorm van 20 centimeter, alleen eentje groter of eentje kleiner. Ik heb ervoor gekozen om de springvorm een maatje kleiner te gebruiken, zodat de taart wat hoger zou worden. Ik heb het beslag door 3 gedeeld en de biscuits 25 minuten in de oven gebakken. Het is bij dit beslag erg belangrijk dat je goed lang mixt (8-10 minuten). Het beslag rijst erg mooi in de oven.

Bij zowel de flower cream mix als de buttercream mix haal je 2x het recept uit de verpakking. Beide mixen moeten 1 uur rusten. Dus wil je een taart of cupcakes gaan maken en een van deze creams willen gebruiken, dan moet je daar wel echt rekening mee houden. Ik vond beide mixen niet heel succesvol en hou het voortaan bij of zelfgemaakte botercrème of bij de botercrème van Jumbo huismerk.

Toen ik het fondant uit de verpakking haalde was ik bang dat hij niet goed uit te rollen zou zijn. Het tegendeel werd al snel bewezen. Deze fondant is erg makkelijk uit te rollen en is er in diverse kleuren.

Donuts Mix

Inhoud: 350 gram

Prijs: € 3,00

Ingrediënten:  Zetmeel (maïs en aardappel), suiker, inuline, verdikkingsmiddel: E412, E464; zout, psylliumzaad poeder, biergist, aroma. Kan sporen bevatten van: melk, ei, sojabonen en noten.

Ik ben helaas langere tijd ziek geweest en momenteel nog steeds herstellende daarvan. Ik heb daarom ook nog geen tijd gehad om de donuts te maken. Deze zal ik hoogstwaarschijnlijk begin 2020 maken en mijn mening daarvan later aan deze blog toevoegen.

Conclusie

Ik ben over het algemeen erg te spreken over deze glutenvrije bakmixen. Voor alle mixen geldt eigenlijk dat je zelf weinig ingrediënten er aan toe hoeft te voegen. De ene mix heb je sneller gemaakt dan de andere mix, dus dit is iets om goed in de gaten te houden bij het bereiden. Het een kun je binnen drie kwartier op tafel hebben staan, en het andere moet bijvoorbeeld eerst 2 uur rijzen.

Waar ik me persoonlijk wel een klein beetje aan heb gestoord, is dat er op geen enkele bakmix een samenvatting stond van de zelf nog toe te voegen ingrediënten. Je moet dus echt het recept door lezen en zelf opschrijven welke ingrediënten je toe moet voegen. Het is natuurlijk veel makkelijker als dit bovenaan het recept kort staat samengevat.

Deze mixen zijn erg makkelijk als je zelf iets wil bakken, maar niet al te veel moeite wil doen.

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de bakimxen heb gekregen.

Eén gedachte over “Bakmixen Tasty Me – Xenos

  1. Ik heb vandaag de twaalf Glutenvrije donuts gemaakt. Ze zijn uitstekend gelukt (exact volgens recept op de verpakking) en heerlijk van smaak. Aanrader dus. Als hulpmiddel heb ik een ring van 78mm gebruikt om het deeg aan de binnenkant op te spuiten. Ik heb ze op bakpapier met een dun laagje rijstmeel laten rijzen. Bakken in een koekenpan van 28cm met van. 2 cm zonnebloemolie (ca. twee minuten per kant bakken). Ging hartstikke goed en ze zien er prachtig uit. Als ze nog warm zijn in de suiker deppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *