Chips van Poppadoms

Chips van Poppadoms

In mei werd er een weggeefactie georganiseerd door Poppadoms op Facebook. Eigenlijk zouden er 5 winnaars gekozen worden, maar uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om er 10 te kiezen. Ondanks dat ik niet bij de winnaars zat, kreeg ik wel een berichtje van Poppadoms. Er werd me gevraagd of ik hun chips misschien toch wilde testen en daarvan een review op mijn blog zetten. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen!

Poppadoms

Op de site van Poppadoms staat het volgende geschreven:

‘’Poppadoms zijn lekkere en gezonde snacks. Luchtig, krokant en met kruiden op smaak gebracht. Nauwelijks koolhydraten, geen verkeerd vet en vol met vezels en proteïnen.’’

Van oorsprong komen Poppadoms uit India, waar ze als een soort van dunne wrap worden gebruikt voor bijgerechten. Het basisgerecht van Poppadoms zijn linzen en ze zijn glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, ei vrij en vrij van transvetten.

Er zijn in totaal vier smaken, namelijk: original, tomato, barbecue en sweet chili. Ik mocht drie van de vier smaken testen. Het is alleen nog even wachten totdat deze chips in Nederland te koop is.

 

Original

Deze chips zat in een klein doorzichtig bakje, dus ik heb hier helaas niet de ingrediënten van. Ik vond deze chips eigenlijk meer op een kaas crackertje lijken dan op chips. De chips was erg knapperig, had een bepaalde structuur en ik vond het echt een kaassmaakje hebben.

 

 

 

 

Barbecue

Ingrediënten: linzen, palmolie, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, barbecue kruiden (suiker, smaakversterkers zoals gistextracten+G, glutenvrije tarwezetmeel, specerijen zoals uienpoeder, knoflookpoeder, natuurlijke kleur zoals paprika extract.

Wat ik persoonlijk jammer vind is dat er gebruik wordt gemaakt van glutenvrij tarwezetmeel. Ze letten bij Poppadoms op zoveel dingen (geen transvetten, etc.), had het dan ook niet volledig tarwevrij kunnen zijn?

Als ik deze barbecue smaak vergelijk met bijvoorbeeld de barbecue smaak van Lays, dan vind ik de chips van Lays een betere smaak hebben. Aan deze chips had van mij iets meer smaak mogen zitten, ondanks dat de chips wel echt een barbecue geurtje had.

De barbecue smaak is, net als de original smaak, erg knapperig. Het had ook dezelfde structuur als de original, en daarom vond ik ook deze chips meer op een crackertje lijken.

 

Sweet Chili

Ingrediënten: linzen, zuiveringszout, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, sweet chili kruiden (suiker, specerijen, smaakversterkers zoals gistextract, maltodextrine (E1400), natuurlijke kleur zoals paprika extract, capsicum extract, steviolglycosiden.

Van de drie smaken was dit mijn favoriet. De smaak klopte en kwam duidelijk overeen met Sweet Chili. Ook deze smaak had dezelfde knapperigheid en structuur. En daarom vond ik ook deze smaak meer op een crackertje lijken.

 

Conclusie

Ik, als chips-fanaat, zal deze chips niet snel nog een keer kopen. Ik eet dan namelijk liever andere chips dan deze chips. Alle drie de smaken vond ik namelijk meer op crackertjes lijken dan op chips, wegens de structuur en de knapperigheid.

Maar! Mocht jij, in tegenstelling tot mij, op meer allergenen moeten letten of vermijd je liever transvetten, dan is dit echt wel een lekkere snack!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de chips toegestuurd heb gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *