Chocolade brownie/mousse taart met gelei van rood fruit

Chocolade brownie/mousse taart met gelei van rood fruit

Afgelopen vrijdag was mijn vriend jarig. Ik wilde zijn verjaardag graag glutenvrij vieren, zodat ik ook onbezorgd kon genieten van al het lekkers wat op tafel stond. Hij wilde graag een chocoladetaart en een appeltaart. Een recept voor de appeltaart had ik wel, maar over het recept voor de chocoladetaart heb ik toch even goed na moeten denken. Het is een super lekkere taart geworden, die hier zeker vaker op tafel komt te staan!

Benodigdheden

  • 95 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 4 gram bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 115 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 250 gram pure chocolade
  • 350 milliliter slagroom
  • 4 gelatineblaadjes
  • 30 gram honing
  • 1 pak vriesvers blauwe bes/framboos,

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Laat de boter smelten op laag vuur in een steelpannetje en voeg de suiker erbij. Laat het niet koken, maar verwarm zo de suiker een beetje op. Zet dit apart tot het afgekoeld is tot handwarm.
  • Meng de bloem, de cacao en de bakpoeder goed door elkaar.
  • Wanneer het boter-suiker mengsel is afgekoeld mix je met een garde een voor een de eieren erdoor.
  • Voeg de vanille aroma toe aan het mengsel.
  • Doe vervolgens de droge ingrediënten bij het mengsel en spatel dit goed door, totdat er een egale massa ontstaat.
  • Doe het chocolademengsel in de springvorm en strijk het zo vlak mogelijk.
  • Bak het chocolademengsel ongeveer 20-24 minuten.
  • Laat de eerste chocolade brownie laag goed afkoelen voor je met de chocolade mousse begint.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Verwarm in een magnetron bestendige kom 150 milliliter slagroom samen met de fijngehakte chocolade. Neem telkens perioden van 30 seconden, waarbij je iedere keer goed door roert. Herhaal dit net zo lang totdat het een egale massa is geworden.
  • Roer het mengsel vervolgens goed door tot er een dikke egale massa ontstaat. En laat deze massa afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Wel ondertussen 2 gelatineblaadjes ieder apart vijf minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm dit kort met een paar druppels water in een steelpannetje tot het vloeibaar is. Roer dit vervolgens door het chocolade mengsel.
  • Klop de overige 200 milliliter slagroom tot stevige pieken en roer dit door het chocolademengsel, zodat dit een egale massa wordt.
  • Stort het chocolademengsel vervolgens op de afgekoelde chocolade brownie.
  • Zet dit vervolgens 30 minuten in de koelkast, voordat je met de gelei begint.
  • Pureer het diepvriesfruit.
  • Doe vijf eetlepels water samen met de honing in een steelpan.
  • Wel 2 gelatineblaadjes ieder apart vijf minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg deze ook in het steelpannetje.
  • Verwarm dit gelatinemengsel op laag vuur totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost.
  • Voeg het gepureerde fruit toe aan het gelatinemengsel en roer goed door.
  • Verdeel de gelei van rood fruit over de afgekoelde chocolademousse.
  • Laat de chocoladetaart twee uur in de koelkast rusten, zodat de gelatine hard kan worden.
  • Ter decoratie heb ik er een aantal aardbeien en chocoladeschaafsels opgelegd. Hier kun je natuurlijk zelf zoveel mee variëren als je wilt.
  • Snijd de chocoladetaart in stukken.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *