Dagje uit #wijbloggenglutenvrij

Dagje uit #wijbloggenglutenvrij

Het is vandaag woensdag 15 maart. Dat betekent dat het weer tijd is voor #wijbloggenglutenvrij. Iedere 15e van de maand schrijven meerdere bloggers over hetzelfde onderwerp. Voor vandaag staat het thema ‘’dagje uit’’ centraal. Onder aan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die deze maand mee doen.

Een dagje weg. Wat kan dat heerlijk zijn, vind je niet? Een dagje naar de stad, een bezoekje aan een museum, een dagje naar de dierentuin of gewoon er op uit trekken en zien waar je eindigt. Iemand met coeliakie zal zich enigszins voor moeten bereiden op zo’n dagje uit. Je weet namelijk niet of er op het moment dat je honger of zin in iets lekkers krijgt er ook een glutenvrije eetgelegenheid in de buurt is.

Ik zelf vind het ook erg leuk om een dagje weg te gaan. Ik wil graag mijn ervaringen van dagjes uit met jullie delen, maar ook hoe ik mezelf voorbereid op zo’n dagje uit.

Hoe bereid je jezelf voor?

  • Voorafgaand aan mijn dagje uit kijk ik altijd op internet en social media wat de ervaringen van anderen zijn wat betreft de plaats van het dagje uit. Anderen die al eens op die plaats zijn geweest hebben vaak tips qua restaurants, winkels, ‘’eethutjes’’, etc., waar je juist wel of niet terecht kunt. Ik maak dan altijd een lijstje met de locaties waar ik zeker van weet dat ik er terecht kan.
  • Ik neem voor de zekerheid altijd een Nederlandse restaurantkaart mee. Op deze restaurantkaart staat precies vermeld wat coeliakie inhoudt en welke producten je daardoor niet mag eten. Deze restaurantkaarten zijn hier te vinden.
  • Ik heb de app Gluten Free Roads geïnstalleerd op mijn telefoon. In deze app kun je op zoek naar winkels, restaurants en hotels bij jou in de buurt, die glutenvrije producten hebben of verkopen. Deze app is hier te vinden.
  • Ik kijk, indien van toepassing, of mijn dagje uit op de lijst met glutenvrije dagattracties staat. Deze lijst is hier te vinden.
  • Daarnaast neem ik altijd iets mee vanuit thuis, zoals bijvoorbeeld wat te drinken, een pak koekjes, wat fruit, wat brood, net wat ik op dat moment in huis heb en makkelijk mee kan nemen. Mocht het dan tegen zitten en ik nergens glutenvrije producten kunnen krijgen of geen zin hebben om ergens iets te kopen of uit eten te gaan, dan heb ik toch mijn ‘’noodpakketje’’ bij de hand.

Mijn ervaringen

Glutenvrij in de wereld

Op de wereldkaart hou ik precies bij waar ik allemaal geweest ben met het glutenvrije dieet, dat kan zijn: een supermarkt, een hotel, een restaurant of een pretpark. Bekijk de kaart hier.

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *