Daisy aan het woord

Daisy aan het woord

Iedere week interview ik een glutenvrij persoon. Ik ben erg benieuwd waarom diegene glutenvrij eet, en hoe zijn/haar ervaringen zijn omtrent het glutenvrije dieet zowel binnenshuis als buitenshuis.

Vandaag het verhaal van Daisy. Laatst plaatste ikzelf een bericht over de glutenvrije mogelijkheden in een ziekenhuis, als ‘’bezoeker’’ waren die er eigenlijk niet. Daisy deelt in dit interview haar ervaring van toen zij in het ziekenhuis lag.

Daisy heeft zelf ook een blog, namelijk dbeauty4you. Deze blog gaat over alles op het gebied van beauty, fashion, gadgets, food en travel.

 

 

Wie ben je, hoe lang eet je glutenvrij en waarom?

Ik ben Daisy, 27 jaar, getrouwd en mama van 3 kids. Ik eet glutenvrij sinds 2009 en dit is omdat ik de diagnose coeliakie heb helaas.

 

Hoe ga je thuis om met het glutenvrije dieet?

Omdat ik de enige ben die glutenvrij moet eten proberen we eigenlijk zoveel mogelijk normaal te eten dus geen echte glutenvrije producten van een bepaald merk. Wel is het zo dat er bij het avondeten waar iedereen aan deelneemt er absoluut geen gluten in het eten zitten. We proberen het lekker lowbudget te houden ( gelukkig is veel vlees ook glutenvrij en kruiden we zelf het vlees en ook met sausjes letten we dan goed op) en tot nu toe gaat het eigenlijk hartstikke goed.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije merk?

Ik heb eigenlijk niet echt een favo glutenvrij merk maar ik vind het brood van Genius wel erg lekker. Ik begon ooit met het glutenvrije brood van Schär in 2009 maar dat was toen echt niet lekker maar nu bijna 10 jaar later is er echt wel een grotere verbetering gekomen qua smaak en aanbod!

 

Waar doe jij jouw glutenvrije boodschappen?

Wanneer wij glutenvrije producten kopen doen we dat meestal bij de AH. Heel af en toe halen we de spaghetti van de Lidl, die is niet heel duur en wel te doen qua smaak en structuur. Aldi heeft het volgens mij ook wel maar die heb ik nog niet geprobeerd. Ben overigens ook niet echt een spaghetti en macaroni eter, haha.

 

Hoeveel besteed je gemiddeld per maand aan glutenvrije boodschappen?

Dat verschilt echt per maand, zoals ik hierboven al aangaf proberen we zoveel mogelijk normale glutenvrije boodschappen te halen, dus hou het ook niet echt bij.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Mijn favoriet?! De glutenvrije carrotcake die ik op mijn blog heb staan die mijn collega heeft gemaakt een tijd geleden! Is naar haar receptuur en dus echt uniek.. Helaas heb ik hier geen recept van.

 

Wat is jouw meest positieve en meest negatieve ervaring met een restaurant?

Uit eten gaan we eigenlijk niet, dus heb hier niet echt een ervaring mee. Wel kijk ik altijd op de kaart of er glutenvrije dingen geserveerd worden en dan vraag ik er meestal wel naar. Wellicht kan ik hier in de toekomst nog wel een keer op terug komen na een vakantie ofzo als we dan wel een keer in een restaurant geweest zijn.

 

Wat waren jouw ervaringen van jouw laatste vakantie?

Vakantie heb ik nog niet gehad glutenvrij, maar ik heb wel een goede ervaring van het ziekenhuis met de bevalling van de jongste. Ik gaf aan dat ik glutenvrij moest eten. Dit was echt super geregeld. Was inleiding dus ze hadden alles op voorhand al besteld. Het was zelfs zo dat ik avond eten kreeg maar er een persoon van de eetkar terug kwam met de melding dat het niet zeker was of het wel apart bereid was en er geen kruisbesmetting was geweest dus mijn man kreeg mijn bord eten en er was op dat moment een nieuwe warme maaltijd gemaakt die wel 100% glutenvrij was. Ook waren er glutenvrije koekjes speciaal voor mij besteld en mocht ik het brood dat overbleef bij ontslag aan me meegegeven omdat het zelden voorkwam dat er dames op de kraam lagen die glutenvrij moeten eten en ze het zonde vonden om het maanden in de vriezer te moeten houden. Echt top geregeld dus!

 

Bekijk ook de verhalen van JoseMirjamTessaElsemiekeLeylaLysanneFabienneMarloes en Amy.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *