De vakantie-ervaringen van Esra

De vakantie-ervaringen van Esra

Esra deelt graag haar vakantie-ervaringen met ons. Zo neemt ze ons mee naar: Nederland, Luxemburg, Italië, Polen, Spanje en Bosnië-Herzegovina. Uit haar verhaal blijkt dat zij net zoveel van reizen en lekker eten houdt als ik. Wil je al dat lekkere glutenvrije eten van haar blijven volgen? Dat kan! Je kunt haar namelijk volgen op Instagram onder het account: glutenfreeesra.

Haar ervaringen

De afgelopen jaren ben ik naar verschillende landen op vakantie geweest. Polen, Italië, Bosnië-Herzegovina, Spanje, Luxemburg en natuurlijk ons eigen Nederland. Ik ben dol op heerlijk eten. En heb zelf een hekel aan koken. Dus uiteten gaan op vakantie is een pré. Wat ik altijd meeneem op vakantie. Is een mapje vol met vertalingen. Wat zou ik zonder zijn. Door deze vertalingen begrijpen mensen sneller wat je bedoelt.

Ook ben ik dol op de TripAdvisor app. Hier kan je glutenvrij selecteren. Hierdoor kwamen we in Luxemburg bij een klein Italiaans restaurantje achter in een steegje. Mijn vriend kwam al jaren in dat dorpje. Maar dit restaurantje had hij nooit gevonden zonder die app. Daar konden ze ter plekke een glutenvrije verse pizza voor mij maken. Het was dan ook heerlijk.

Ook in Polen gingen we op pad met TripAdvisor. Dit leverde ons zelfs een 7 gangenmenu op. Geheel glutenvrij. Met bijpassende wijn/sherry. Want wijn daar ben ik net zo verzot op als op eten…. Polen stond in principe niet op mijn to do list om naar toe te gaan. Maar door een surprise vakantie kwamen we daar terecht. Het verraste mij dan ook echt hoe veel glutenvrije mogelijkheden ze daar hebben.

Als ik op vakantie ga bezoek ik overigens altijd een supermarkt. Om even te kijken wat ze allemaal hebben. En om eventueel iets mee te kunnen nemen naar huis. Dit leverde in Italië op dat we extra ruimbagage moesten aanvragen voor al het eten dat ik mee wilde nemen…

Italië en Spanje zijn de hemel op aarde in de supermarkten. Je hebt er zoveel meer keuze dan hier in Nederland in de gemiddelde supermarkt. Het maakt mij vaak heel erg blij.

In Italië is het glutenvrij eten in een restaurant ook heel goed te doen. Vaak heb je ook heel veel keuzes is Spanje is dit echter iets minder. Misschien ook omdat er in Spanje minder Engels word gesproken. En mijn Spaans nog slechter dan slecht is…..

Al een aantal jaar reis ik ook af naar Bosnië-Herzegovina. Dit is niet echt een gemiddeld vakantie land. Maar het is er prachtig. En ideaal om te leven als je glutenvrij bent. Ze eten hier namelijk vooral vlees en groentes. Ook hier hebben ze in de supermarkt best wel wat glutenvrije dingen. Maar niet zo veel als bij ons. Daarom neem ik vanuit huis altijd crackers mee voor het ontbijt. Gewoon om zeker te weten dat ik iets te eten heb in de ochtend.

Tot slot ons eigen mooie Nederland. Afgelopen december gingen we voor een paar dagen naar Texel. Het voelde alsof ik in de hemel was. Ze spreken er mijn eigen taal. Ze hebben een zeer ruime keuze aan glutenvrij eten in restaurants. Of naja alles is mogelijk. Het maakte mij zo blij. Ik merk namelijk dat je in het noorden van Nederland veel meer keuze hebt dan in het zuiden. Misschien zit het tussen mijn oren maar het voelt daar zoveel makkelijker. Echter kan ik niet zonder het Brabantse land. Dus is niks zo fijn als thuiskomen na een heerlijke vakantie.

Wil jij ook graag jouw vakantie-ervaring delen? Neem dan even contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *