Drop van Klepper & Klepper

Drop van Klepper & Klepper

Een tijdje terug ontving ik een pakketje van Klepper & Klepper. Er zaten maar liefst 4 soorten glutenvrije drop in en nog wat andere leuke spulletjes.

Volgens Klepper & Klepper hebben zij de beste drop ooit, dus mijn verwachtingen zijn natuurlijk heel erg hoog!

Klepper & Klepper

In 2015 stond Klepper Sr. 25 jaar op de markt en wilde ter gelegenheid daarvan het lekkerste dropje ooit maken, om gratis weg te  geven. De mensen waren echter zo enthousiast over dit dropje, dat de mensen maar terug bleven komen. Dit smaakte naar meer! Inmiddels zijn er vier soorten drop op de markt: laurier, honing, volzoet en mildzout. Alle vier de dropsoorten zijn vrij van gluten en gelatine en mocht ik testen voor deze blog.

Mildzout

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, melasse, zoethoutwortelextract, ongeraffineerd Keltisch zeezout, salmiakzout, kleurstof (plantaardige koolstof), dextrose, aroma, plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnaubawas)

De mildzoute variant is mijn favoriet van deze vier dropjes. Het dropje is niet te hard, niet te zacht en wat mij betreft precies goed qua hoeveelheid zout. Het is onmogelijk om hiervan maar één dropje in je mond te stoppen. Dit wordt vaak gevolgd door een tweede of derde dropje.

Honing

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, Nederlandse honing (12%), zoethoutwortelextract, salmiakzout, kleurstof (plantaardige koolstof), aroma, plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnaubawas)

Voordat ik de diagnose coeliakie had, at ik graag af en toe een honingdropje. Sinds de diagnose coeliakie heb ik een paar keer gekeken of ik glutenvrije honingdrop tegenkwam, maar helaas. Ik gaf het op en ben niet meer verder gaan zoeken naar glutenvrije honingdrop. Ik was dus aangenaam verrast toen ik deze glutenvrije honingdrop thuis gestuurd kreeg.

De honingdrop krijgt voor mij een tweede plaats. De honingdrop is goed qua smaak. In mijn beleving waren de honingdropjes zoals ik me herinner wel wat harder en moest je daar langer op sabbelen, dan op deze glutenvrije honingdropjes van Klepper. Maar: ik heb sinds bijna 5 jaar wel weer een keer een lekker honingdropje op!

Volzoet

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, melasse, zoethoutwortelextract, salmiakzout, kleurstof (plantaardige koolstof), aroma’s, zout, plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnaubawas)

De volzoete variant staat voor mij op de derde plaats. Ik vond het dropje heel erg hard en dus niet fijn om te eten. Qua smaak vind ik dit dropje echter wel goed, alleen wat mij betreft dus veel te hard.

Laurier

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, melasse, zoethoutwortelextract, salmiakzout, Arabische gom, natuurlijke laurierolie, plantaardig koolstof, aroma, plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnabawas)

De laurierdrop staat voor mij op de laatste plaats. Dit dropje heeft een heel uitgesproken smaak waar je van moet houden. Ik moet wel zeggen dat de lauriersmaak niet per se overheerst, maar is wel goed aanwezig.

Heeft Klepper & Klepper de beste drop ooit?

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik eet af en toe wel een dropje, maar een echte drop kenner ben ik daarmee natuurlijk  niet. Je proeft dat het goede drop is en dat er liefde is ingestoken.

De mildzoute en de honingdrop vielen voor mij het meest op en beide zakjes waren dan ook het eerste op! De kans is groot dat deze dropjes vaker in huis te vinden zullen zijn.

De drop van Klepper en Klepper koop je bij de deze verkooppunten.

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de producten heb gekregen.

Eén gedachte over “Drop van Klepper & Klepper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *