Ons Eten & Drinken – Eindhoven

Ons Eten & Drinken – Eindhoven

Mijn vriend had laatst ineens zin om uit eten te gaan. Niet om dat rustig uit te zoeken en een dag of een paar dagen later uit eten te gaan. Nee, om dat meteen dezelfde avond te doen. Het was ongeveer 15.30 uur toen hij met dat idee kwam. Vroeger, voor de diagnose, had ik daar nooit problemen mee. Ik was altijd wel in voor iets spontaans zoals dit. Maar nu was dat toch net even iets anders.

Hij had namelijk het idee om met een aanbieding van Social Deal een paar uur later uit eten te gaan.  Natuurlijk stond ik er wel voor open en ben ik gaan kijken wat de aanbiedingen van Social Deal waren. Er stonden veel Thaise en Indische restaurants op, daar heb ik snel overheen gekeken. Ik had op dat moment namelijk niet zo heel veel zin om al te veel uit te moeten zoeken.

Maar al snel kwam ik een restaurant in Eindhoven tegen. Op de site van Social Deal stond helaas niet omschreven wat het 3-gangen-menu was. Daarom besloot ik om even contact op te nemen met het restaurant zelf om te vragen wat het menu  precies was en of er ook glutenvrije mogelijkheden waren. En een paar uur later zaten we dan ook daadwerkelijk in dit restaurant te eten.

Toen we het restaurant binnen liepen zag ik een groot bord, waarop stond: ‘’Wij houden rekening met 14 allergenen. Vraag aan ons personeel voor alle mogelijkheden bij een allergie.’’ Toen ik dat las dacht ik dat het allemaal wel goed zou komen en ik me geen zorgen hoefde te maken, want anders zet je dit niet zo groot op een bord!

 

 

 

Zodra we de kaart kregen heb ik meteen gevraagd wat de glutenvrije mogelijkheden waren. Het meisje van de bediening wist meteen antwoord te geven en wist ook waar ze het over had. Dit gaf een goed gevoel. Ik koos als voorgerecht voor de kippendij-sate en als hoofdgerecht voor de rundvleesburger. Het meisje van de bediening gaf namelijk aan dat ik deze runderburger gewoon mocht hebben en dat hij dan op een glutenvrij broodje gelegd zou worden.

Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik écht een lekker en goed broodje hamburger had gegeten. Daarom heb ik hiervoor gekozen. Maar nadat ik de bestelling had doorgegeven, dacht ik wel: ‘’Wat als ik nou echt een super vies, droog, smaakloos broodje krijg? Ik had toch gewoon voor iets anders moeten kiezen!’’.

Mijn vriend had hetzelfde voorgerecht als mij gekozen. Toen de voorgerechten geserveerd werden kregen we te horen dat dit gerecht sowieso glutenvrij was en het dus niet uitmaakte welk bord ze aan mij of mijn vriend gaf.

 

Daarna kwam het hoofdgerecht. Even spannend vond ik dat toch wel, want ik was super benieuwd naar het glutenvrije broodje. Maar op het moment dat ik dat broodje zag, een keer gevoeld had én de eerste hap had genomen, was ik echt ontzettend blij met mijn keuze! De burger was echt super lekker, net als het broodje en de saus trouwens.

Wat ik wel heel erg jammer vond was het feit dat ik de frietjes niet mocht hebben. Toen de frietjes namelijk geserveerd werden kregen we te horen dat de frietjes sporen van gluten konden bevatten. Ik vroeg daarom aan het meisje van de bediening of dat de friet in dezelfde pan is gebakken als bijvoorbeeld de frikadellen en kroketten. Dat was inderdaad het geval. Dit vond ik wel echt een teleurstelling. Helemaal gezien het grote bord dat bij de deur stond, waarop stond dat er rekening werd gehouden met 14 allergenen.

Toen we de kaart nog eens te zien kregen voor het nagerecht, was ik bang dat er niets op stond dat glutenvrij was. Maar al vrij snel kreeg ik te horen dat ik uit twee dingen kon kiezen, namelijk: een aardbeien-cheesecake of … Het andere ben ik alweer vergeten, want ik was al om bij de eerste keuze.

Ook het nagerechtje was erg lekker. Ik ging er niet vanuit dat ik een ‘’taartje’’ zou kunnen kiezen als nagerecht. En dan ben ik altijd extra dankbaar, als uiteindelijk blijkt dat dat toch wel kan.

 

Uiteindelijk hebben we erg lekker gegeten, voor niet veel geld. Voor de 2 bonnen van Social Deal hebben we namelijk € 29,90 betaald, voor dus een 3-gangen-menu. Bij Ons Eten & Drinken hebben we nog € 10,00, inclusief fooi, betaald voor de drankjes en toeslagen. Op bepaalde gerechten zat er namelijk wel een kleine toeslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *