Uit eten bij de Pannenkoekenbakker – Eersel

Uit eten bij de Pannenkoekenbakker – Eersel

Wij gaan meestal met de hele familie iets leuks doen voor de verjaardag van mijn oma. Dit jaar zijn we naar de Beekse Bergen geweest en als afsluiter hebben wij bij de Pannenkoekenbakker in Eersel gegeten.

Dit was haar eerste verjaardag waarbij ik rekening moest houden met het glutenvrije dieet. Normaal regel ik dit soort uitstapjes en dat kwam nu dus ook goed uit. Ik heb vooraf overlegd met oma waar ze graag naartoe wilde. Ze gaf al vrij snel aan dat ze het leuk zou vinden om naar de Pannenkoekenbakker te gaan. Bij de Pannenkoekenbakker is de benedenverdieping helemaal ingericht voor de kleintjes. Je kan met een glijbaan (of met de trap) naar de benedenverdieping, waar je lekker kan spelen en geschminkt kan worden. Ook in de tuin is er volop speelmogelijkheid voor de kleintjes.

De Pannenkoekenbakker…  dus veel gluten en veel gevaar op kruisbesmetting. Even dacht ik dat ik wel mee zou gaan voor de gezelligheid en thuis zelf wel iets zou eten. Dit was natuurlijk onzin, want met een telefoontje en even goed informeren wist ik zo of het voor mij veilig was om mee te eten of niet.

Omdat ik dit toch wel het meest spannendste restaurant vond, waar ik tot nu toe ben geweest, heb ik bij het reserveren echt super veel vragen gesteld. De pannenkoek zou met glutenvrij meel gebakken worden en zodra ik in het restaurant was zou ik de verpakking mogen zien van het soort meel dat ze gebruikte. De pannenkoek zou in een aparte volledig glutenvrije pan gebakken worden. Het was mogelijk om niet alleen voor een naturel pannenkoek te kiezen, maar ook om er dingen aan toe te voegen. Het klonk allemaal goed wat ze vertelde en dus besloot ik om gewoon lekker met de rest mee te eten.

Ik ben zelf een paar dagen later jarig dan mijn oma. Ik heb een oom die in Amerika woont en er dus niet vaak bij is bij mijn verjaardag. De laatste tijd komt hij regelmatig over met oma’s verjaardag en de ene keer pikt hij net mijn verjaardag mee en de andere keer net niet. Hij kon niet wachten om zijn verjaardagscadeautje al eerder te geven en daar was ik op dit moment heel erg blij mee. Ik heb namelijk een Nima Sensor van hem gekregen. Om mijn twijfels bij de Pannenkoekenbakker of weg te halen of te bevestigen besloot ik om de Nima Sensor mee te nemen en mijn pannenkoek te testen.

Op de betreffende dag koos ik voor een pannenkoek met appel en spek. Voor het bestellen heb ik nogmaals mijn vragen allemaal opnieuw gesteld aan de serveerster. En ook dit keer werd me hetzelfde verteld als aan de telefoon.

Ik stopte net het stukje pannenkoek in de Nima Sensor waar de serveerster mijn bord had vastgehouden. Ja, ik weet dat de Nima Sensor niet de gehele pannenkoek test en dat er aan de andere kant van de pannenkoek misschien wel iets van gluten of kruisbesmetting zou kunnen zitten. Maar toch gaf het mij een fijn gevoel om de pannenkoek met de Nima Sensor te testen. En een nog fijner gevoel dat de Nima Sensor aangaf dat het stukje wat ik had getest goedgekeurd was. Natuurlijk was dit geen garantie voor de rest van de pannenkoek, maar toch at ik de pannenkoek een stuk zekerder op dan dat ik de Nima Sensor niet had gebruikt.

Ik vond het erg jammer dat er toen wij er waren geen aparte glutenvrije kaart was. Ik moest onthouden wat de serveerster zei wat de keuze was om er extra bij te kiezen. Waardoor ik het eerste gedeelte van wat zij opnoemde alweer vergeten was en dus maar iets koos van het laatste gedeelte wat ik wel onthouden had.

Mijn zus gaat af en toe met haar gezinnetje eten bij de Pannenkoekenbakker. Laatst vertelde ze mij dat de Pannenkoekenbakker tegenwoordig een glutenvrije kaart heeft en ik het dus niet meer allemaal hoef te onthouden.

Het is echt super leuk om met kleine kinderen naar de Pannenkoekenbakker te gaan. Ikzelf zou er niet snel gaan eten met mijn vriend, maar wel met de hele familie als mijn neefjes en nichtjes ook mee gaan. De Pannenkoekenbakker vind ik toch nog steeds een van de spannendere restaurants om daar glutenvrij te gaan eten. Er zijn daar gluten in overvloed en de kans op kruisbesmetting is dus groter. Toch heb ik er ontzettend lekker gegeten en is alles goed gegaan!

2 gedachten over “Uit eten bij de Pannenkoekenbakker – Eersel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *