Uit eten bij Restaurant Nu – Eersel

Uit eten bij Restaurant Nu – Eersel

Afgelopen zondag ben ik samen met mijn  vriend bij Restaurant Nu gaan eten. Vooraf hadden we natuurlijk geïnformeerd of het mogelijk was om er glutenvrij te eten en dat was gelukkig geen enkel probleem.

Ik wilde eigenlijk voordat ik ging bestellen nog even navragen uit welke gerechten ik kon kiezen en of er misschien een aparte glutenvrije kaart was of iets dergelijks. Ik kon het natuurlijk niet laten om toch stiekem een kijkje te nemen in de menukaart. Ik zag zowel een lekker voorgerecht als een lekker hoofdgerecht. Ik was even bang dat ik teleurgesteld zou gaan worden, en deze twee gerechten niet glutenvrij zouden zijn. Maar dat was gelukkig niet het geval, want ik kon beide gerechten kiezen!

Als voorgerecht koos ik voor de carpaccio. Bij het uitserveren werd er netjes aangegeven dat het een glutenvrije carpaccio was. Mijn vriend had een ander voorgerecht, maar toch is het fijn om nog een keer een bevestiging te krijgen dat het glutenvrij is. Op de kaart heb ik nergens vermeld zien staan dat de carpaccio geserveerd zou worden met wat brood. Maar bij het uitserveren kreeg ik te horen dat het glutenvrije broodje er zo meteen aan kwam. Daar was ik natuurlijk reuze benieuwd naar!

Ondertussen begon ik alvast aan mijn carpaccio. Het was een groot bord, helemaal gevuld. Het zag er erg uitnodigend en erg lekker uit. Of beter gezegd, het zag er niet alleen erg lekker uit, het was ook vooral erg lekker!

Na een paar happen gegeten te hebben kwam het glutenvrije broodje. Ook het broodje zag er fantastisch uit. Het was goed bedekt met pitten en zaden. En kwam net uit de oven, dus het broodje was ook nog lekker warm. Dit broodje is een van de beste, misschien wel de beste, van de glutenvrije afbakbroodjes die ik tot nu toe heb gehad!

Ik had de ”duo van lam” gekozen als hoofdgerecht, net als mijn vriend. Ook hier werd netjes bij het uitserveren aangegeven dat mijn gerecht glutenvrij was en die van mijn vriend niet. Even later werden er frietjes een salade geserveerd. Ook hier werd weer netjes bij vermeld dat de frietjes in een aparte frituur gebakken zijn. Ook dit gerecht was erg smaakvol en het vlees was erg mals!

 

 

 

We besloten om ook nog een nagerechtje te pakken. Deze keer vroeg ik wel meteen wat voor mij de keuzes waren. Ik kon kiezen uit meerdere dingen. Maar na het horen van de crème brûlée, hoefde ik niet langer na te denken. Ook bij het nagerecht werd bij het uitserveren vermeld dat het glutenvrij was. . De crème brûlée werd geserveerd met een bolletje kaneelijs. Zowel het ijs als de crème brûlée waren erg lekker en vol van smaak!

Ik kan eigenlijk niets anders zeggen dan dat ik onwijs lekker heb gegeten bij Restaurant NU. Ik heb geen enkel moment mijn twijfels gehad of het goed zou gaan of niet. Het was voor mij de eerste keer dat er bij iedere gang bij het uitserveren werd vermeld dat het glutenvrij was. Dit is zo fijn om te horen. Je krijgt dan namelijk nogmaals een bevestiging dat ze wel degelijk en goed rekening houden met het glutenvrije dieet!

Ik wil ook nog mijn complimenten geven aan de bediening, en vooral de serveerster die ons die avond heeft geholpen! Ze zijn allemaal super aardig en gastvriendelijk! Ik heb me geen enkel moment een ‘’vervelende glutenvrije gast gevoeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *