Favoriet lenterecept #wijbloggenglutenvrij

Favoriet lenterecept #wijbloggenglutenvrij

Inmiddels is de lente alweer eventjes begonnen, maar is dit wel de eerste #wijbloggenglutenvrij van de lente. Vandaar dat vandaag door de bloggers die meedoen hun favoriet lente recept wordt gedeeld. Onder aan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die vandaag mee doen.

Ik ben dol op de lente. Het zonnetje begint goed dan namelijk goed zijn best te doen, waardoor de temperatuur weer wat omhoog gaan, de vogeltjes weer heerlijk beginnen te tjilpen en heel Nederland weer zin heeft om naar buiten te gaan.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij dan ook alweer de eerste barbecue achter de rug hebben. En ik verwacht dat de volgende barbecues snel zullen volgen. Heerlijk vind ik dat: met familie en/of vrienden lekker buiten zitten, met een lekkere barbecue met alles er op en er aan. Af en toe stoken we dan ook nog de vuurschaal aan. I love it!

Als ik er eerder over na had gedacht had ik een uitgebreide blog kunnen schrijven over onze eerste glutenvrije barbecue van het jaar. Ik schreef natuurlijk al wel eens eerder over, een glutenvrije barbecue maar toch had ik dat leuk gevonden.

Maar goed, op zoek dus naar een ander lenterecept! Vandaar dat ik graag een recept wil delen voor een plaattaart met spinazie en kip. Deze plaattaart is erg lekker als avondeten, maar ook ideaal als hapje op een feestje of bij een barbecue.

 

Benodigdheden

  • 1 pak glutenvrije bladerdeeg
  • 7 gram glutenvrije paneermeel
  • 1 kipfilet (ja, er staan er 2 op de foto, die had ik ergens anders voor nodig)
  • 1 rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 60 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de paneermeel over het bladerdeeg.
  • Slink de spinazie met een klein beetje olie of boter in een pan. Als alle spinazie geslonken is laat je de spinazie goed uit lekken in een vergiet. Zodat het vocht er grotendeels van af is.
  • Snij de kipfilet in stukjes en bak de kip gaar in een pan met olie of boter.
  • Snij de ui in halve ringen, de cherrytomaatjes door midden en de mozzarella in stukjes.
  • Verdeel de goed uitgelekte spinazie over het bladerdeeg. Laat daarbij een klein stukje van de rand vrij.
  • Verdeel vervolgens de kipfilet, mozzarella, rode ui en cherrytomaatjes over de spinazie.
  • Breng de plaattaart op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Als laatste top je af met de geraspte kaas.
  • Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
  • Eet smakelijk!

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *