Favoriet winterrecept #wijbloggenglutenvrij

Favoriet winterrecept #wijbloggenglutenvrij

Waar gisteren geheel Nederland in het teken stond van liefde en romantiek. Staat vandaag in het teken van de favoriete winterrecepten van de bloggers die vandaag mee doen aan #wijbloggenglutenvrij. Onder aan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die vandaag mee doen.

Soep

Ik kan niet echt zeggen dat ik één favoriet winterrecept heb. Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de winter met enige regelmaat verse soep maak. Maar wat ook altijd een feest is, is als mijn vader een overheerlijke erwtensoep heeft gemaakt! Op mijn blog staan diverse recepten voor soep, zoals bijvoorbeeld broccolisoep, tomatensoep en champignonsoep.

 

Stamppot

Naast de verse soep eet ik in de winter ook erg graag verschillende stamppotten. Wat voor stamppot dit dan is, maakt me eigenlijk niets uit. Ik vind het allemaal lekker: zuurkool stamppot, boerenkool stamppot, andijvie stamppot, wortelstamp, spinazie stamppot, etc.

 

Ovenschotel

Wat ik ook erg lekker vind om te eten in de winter zijn ovenschotels. Op mijn blog staat al een recept van een Mexicaanse ovenschotel. En vandaag wil ik graag een recept met jullie delen voor een ovenschotel met broccoli, gehakt en aardappeltjes.

 

Recept ovenschotel met broccoli, gehakt en aardappeltjes

Benodigdheden

  • 250 gram gehakt
  • 300 gram broccoliroosjes (dit is ongeveer 1 broccoli, zonder stam)
  • 250 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 2 eieren
  • 150 gram tomaatjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram geraspte kaas

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kook de broccoliroosjes ongeveer 3 minuten in een pan met water. Nadat je de broccoli hebt gekookt en afgegoten, prak je de broccoli in kleinere stukken – maar niet te fijn.
  • Bak het gehakt gaar en goudbruin in een pan.
  • Snij ondertussen de ui en knoflook fijn. Voeg dit vervolgens toe aan het gehakt en bak dit kort mee.
  • Snij de tomaatjes in parten.
  • Meng vervolgens de tomaten, het gehakt met ui en knoflook en broccoli door elkaar en breng dit mengsel op smaak met peper en zout en/of andere kruiden.
  • Vet een ovenschotel in en verdeel het mengsel hierin.
  • Klopt vervolgens de eieren samen met de slagroom los en giet dit over de ovenschotel.
  • Leg vervolgens een laagje aardappelschijfjes op de ovenschotel.
  • Als laatste top je de ovenschotel af met de geraspte kaar.
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  • Eet smakelijk!

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *