Favoriete toetje #wijbloggenglutenvrij

Favoriete toetje #wijbloggenglutenvrij

Buiten begint het alweer herfst te worden. Dat is ook niet gek, want het is alweer 15 september! Dat betekend dat het weer tijd is voor een blog van #wijbloggenglutenvrij. Iedere 15e van de maand schrijven meerdere bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer komt het favoriete toetje aan bod. Onderaan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die deze maand mee doen.

Een toetje doet het bij mij eigenlijk altijd goed als er chocolade in zit. Nu is het natuurlijk niet zo dat ik alleen maar chocoladetoetjes eet, want dat zou ook een beetje saai worden. Alhoewel je met chocola natuurlijk wel heel veel kan variëren!

 

Trio van chocolade

Dit recept, of beter gezegd deze recepten, schreef ik voor het feestelijk driegangen menu voor de Coeliakiemaand. Deze combi is echt super en kun je mij best ’s nachts voor wakker maken!

Natuurlijk kun je hier ook talloze andere combi’s mee maken!

 

Chocolade ijs

Ik vind het heerlijk om af en toe een bakje chocolade ijs te pakken. Meestal doe ik dat zonder slagroom, omdat ik niet echt grootse fan ben van slagroom. Maar zo heel af en toe is dat wel eens lekker. Wat ik wel heel lekker vind is om er dan wat aardbeien of  bramen aan toe te voegen. Het chocolade ijs van de Lidl is dan denk ik toch wel favoriet!

Wat ook echt een topper is trouwens, is het nieuwe ijs van Magnum: de Magnum Pint! Het is echt een puur genotsmomentje om deze rakker op te mogen eten!

 

Taart

Af en toe vind ik het ook wel eens lekker om een stukje taart als toetje te pakken. Dit doe ik echter niet te vaak, want ik ben bang dat dan de kilo’s gaan tellen. Alhoewel, als ik naar de toetjes hierboven kijk… dat zijn ook flinke calorieënbommen! Wat voor taarten vind ik dan zoal lekker met chocolade:

 

Yoghurt

Natuurlijk eet ik niet alleen maar ijs en taarten als toetjes, maar pak ik ook gewoon vaak een bakje yoghurt. Dit is dan meestal een fruit yoghurt, of voeg ik er zelf fruit aan toe. Maar ook wordt er met enige regelmaat chocolade vla, stracciatella yoghurt  of iets dergelijks op tafel gezet!

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *