FODMAP #3

FODMAP #3

Wat gaat de tijd toch snel, ik heb er namelijk alweer 4 weken opzitten met het FODMAP dieet. Ik moet zeggen dat het me inmiddels aardig goed af gaat. Ik weet namelijk welke producten ik wel en niet mag en ik weet te variëren met de diners. Mijn ontbijt en lunch is wel vaak hetzelfde, maar dat deed ik voorheen eigenlijk ook al wel.

De afgelopen drie weken ben ik ‘’alleen’’ bezig geweest, aangezien de diëtiste op vakantie was. Vandaag hebben we weer contact gehad om het een en het ander terug te koppelen aan elkaar.

Ik heb de afgelopen weken juist het gevoel gehad dat ik wat meer buikpijn had dan minder. Wel heb ik het idee dat mijn stoelgang wat beter is dan voorheen. Zowel de diëtiste als ikzelf vonden het vreemd dat de klachten juist wat waren toegenomen. Soms denk ik wel eens dat het warme weer van de afgelopen weken daar een rol in kan spelen. Ik heb namelijk van meerdere mensen gehoord dat ze juist meer klachten hadden met dit warme weer.

De diëtiste stelde me de vraag hoe ik het vervolg zelf voor me zag. Ik liet haar weten dat we nu misschien geen resultaat zagen, maar we dat resultaat misschien wel zouden zien zodra ik weer producten zou gaan introduceren. Daarom hebben we ervoor gekozen om nu te gaan starten met het introduceren van producten.

Ik mocht zelf kiezen welk product ik het eerste wilde introduceren. Ik koos voor melk. Ik heb het idee dat dit het toch een stukje makkelijker maakt. En er zijn genoeg groenten en fruit wat ik nu nog mag en kan hebben. Ik denk dat ik na het introduceren van melk, aan de slag wil gaan met ui of knoflook.

Over 2 weken heb ik zelf 2 weken vakantie. Wij gaan waarschijnlijk een roadtrip door Europa maken. We gaan dan kamperen en dus zullen we voornamelijk zelf koken. Maar toch is het fijn als ik dan net wat meer producten mag hebben dan nu. Ook als we toch een keer uit eten zouden willen gaan.

Ik ben erg benieuwd hoe het introduceren van de producten verloopt. Begin oktober volgt er weer een update!

 

Ben je benieuwd naar mijn andere verhalen over het FODMAP dieet?

Fodmap #1

Fodmap #2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *