Gastrecept van Hanneke van Culinea

Gastrecept van Hanneke van Culinea

Op www.culinea.nl vind je allerlei lekkere recepten die bereid zijn zonder pakjes en zakjes en dus écht vers zijn. De recepten variëren enorm, namelijk van uitgebreid tot makkelijk, van Indonesisch tot Surinaams en van culinair tot leuk voor de kleintjes.

Hanneke van Culinea heeft aan mij gevraagd of ze een recept mocht schrijven voor op mijn blog. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen, maar wel onder de voorwaarden dat het recept glutenvrij zou zijn.

Hanneke heeft mij het recept toegestuurd. En ik kan maar één ding zeggen: ik kan niet wachten om dit te proberen! Hopelijk smaakt het net zo lekker als het er uit ziet! Ik ben benieuwd wat jij vind van dit recept?!

 

Recept voor quinoa met yoghurt, honing en bessen

Ik heb voor deze quinoa met yoghurt, honing en bessen een driekleuren quinoa gebruikt. Dit gerecht is lekker als ontbijt of zelfs als nagerecht. Eet je het als ontbijt dan heb je een goede start van de dag.

Voorbereiding: 10 min

Bereiding: 30 min

 

Ingrediënten 2 personen

120 gr quinoa

200 ml Griekse yoghurt

2 el honing

50 gr rode bessen

50 gr blauwe bessen

 

Bereiding

Quinoa koken: Doe de quinoa in een zeef en spoel de quinoa goed onder koud stromend water. Breng 240 ml water aan de kook en voeg nu de quinoa toe. Kook de quinoa op laag hoog vuur ongeveer 10 minuten.

Zet het vuur nu af en laat de quinoa nog ongeveer 15 minuten staan tot het vocht geabsorbeerd is. Laat afkoelen.

Lepel de afgekoelde quinoa in een glas. Lepel hierop de yoghurt en schenk er wat honing over. Top af met de bessen.

Je kunt dit ontbijt een avond van te voren alvast klaar maken. Dek de glazen af met huishoudfolie en zet de glazen in de koelkast.

 

Hanneke de Jonge

Voor nog meer lekkere recepten: http://www.culinea.nl/

of volg mij ook op facebook: https://www.facebook.com/culinea

 

 


Eén gedachte over “Gastrecept van Hanneke van Culinea

  1. Ik heb dit recept inmiddels gemaakt. Omdat op mijn blog bij de recepten ook de kosten centraal staan, wil ik dat bij dit recept ook graag vermelden. Dit dessert heeft mij € 2,95 aan ingrediënten gekost, voor twee porties. In plaats van rode bessen heb ik wel frambozen gebruikt, omdat ik die in huis had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *