Glutenvrij Eersel #wijbloggenglutenvrij

Glutenvrij Eersel #wijbloggenglutenvrij

Het is alweer de 15e van de maand en dus weer tijd voor een blog van #wijbloggenglutenvrij. Iedere 15e van de maand schrijven meerdere bloggers over hetzelfde onderwerp. Dit keer staat het onderwerp glutenvrij in je eigen dorp/stad centraal. Onderaan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die deze maand mee doen.

 

Eersel

Ik heb het geluk om in Eersel te wonen, of ook wel de parel van de Kempen! Eersel is een dorp dat net onder Eindhoven ligt en is een van de acht zaligheden. Eersel staat bekend om haar sfeervolle markt, de contente mens, het E3-strand en de 5-sterrencamping Ter Spegelt.

In Eersel zijn er diverse mogelijkheden om lekker uit eten te gaan: of je nu zin hebt in een vette hap, tapas, een goed stuk vlees of iets culinairs – het kan allemaal!

Je kunt kiezen uit de vele restaurantjes en terrassen aan de gezellige markt, maar wil je liever wat rustiger zitten aan de rand van de bossen, dan kan dat ook!

 

Restaurants

Ik heb tot nu toe bij een aantal restaurants in Eersel gluten- en lactosevrij gegeten. En niet onbelangrijk: allemaal met goede ervaringen.

Lunch en More

De Lunch en More is, zoals de naam al zegt, een lunchroom – maar je kunt er ook voor het avondeten terecht voor een frietje of een broodje. Ik heb tot nu toe twee broodjes gehad van de Lunch en More en ze waren beide echt ontzettend lekker. Ik heb ze zelfs het compliment gegeven dat ik nog nóóit zo’n lekker glutenvrij broodje heb gehad, los van hoe het belegd was. Klik hier om mijn ervaring te lezen.

De Bengel

De Bengel is een hotel-restaurant, waar ze echt de lekkerste spareribs en salade ooit hebben! Ik heb hier één keer geluncht en één keer gedineerd. Klik hier om mijn ervaring te lezen van de lunch en het diner.

De Pannenkoekenbakker

Het is met kleine kinderen echt ontzettend leuk om naar de Pannenkoekenbakker te gaan. Je hebt de keus uit echt talloze pannenkoeken. De kinderen kunnen lekker buiten in de tuin spelen of in de speelhal in de kelder, waar je met een glijbaan naartoe kan gaan. Klik hier om mijn ervaring te lezen.

De Smaak

De Smaak is dan wel géén restaurant, maar wel een ijstent met ontzettend lekker ijs. Waarvan het zeker de moeite waard is om die hier even te vernoemen. Bij alle soorten ijs wordt er netjes aangegeven welke allergenen het ijs bevat. Het enige wat ik jammer vind is dat ze geen glutenvrije hoorntjes hebben. Maar het lekkere ijs compenseert een heleboel!

Update: 05-08-2017

Sinds kort hebben ze glutenvrije hoorntjes in hun assortiment. Ik heb er vandaag een getest en het was echt een puur genot! Het is super fijn om een hoorntje te kunnen kiezen in plaats van alleen een bakje.

Er werd meteen een schone ijslepel gepakt en alle hoorntjes zitten apart verpakt in plastic, zodat hun hem zelf niet aan hoeven te raken! Zij weten hoe het werkt met coeliakie!

De Tinteltuin

De Tinteltuin is een mooie bloementuin in Eersel. Tevens hebben ze ook een terras, waar het mogelijk is om iets te drinken, te lunchen of een lekkere high tea. Tot mijn grote verbazing hebben ze ook keuze uit glutenvrije koeken, namelijk glutenvrije kokos macarons en glutenvrije stroopwafels. De glutenvrije stroopwafel heb ik gehad en die was erg lekker!

To do list:

  • De Keizer
  • De Wijde Blick
  • In Irsel
  • ’t Menneke
  • Oud Brabant
  • Veertien

Ik hoop dat de restaurants waar ik, na de diagnose, nog niet geweest ben, weten wat coeliakie inhoudt. En dus ook goed rekening houden met het glutenvrije dieet en kruisbesmettingen.  Dit zijn namelijk restaurants waar ik, voor de diagnose, altijd erg graag kwam.

En dan de vraag: Wat is mijn favoriet? Dat is een erg lastige! Ik vind het namelijk erg leuk om met heel de familie (inclusief mijn kleine nichtjes en neefjes) te gaan eten bij De Pannenkoekenbakker, maar ook om samen met mijn vriend lekker rustig te gaan eten bij De Keizer. Eén favoriet kan ik dan ook niet echt kiezen, want het is maar net waar ik op dat moment zin in heb en met wie ik weg ga!

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

2 gedachten over “Glutenvrij Eersel #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *