Glutenvrij met Egyptair en Rwandair

Glutenvrij met Egyptair en Rwandair

Wij zijn inmiddels weer een paar weken thuis van een super fantastische vakantie in Zuid-Afrika. We zijn in 3,5 week rondgetrokken van Johannesburg naar Kaapstad via de kustlijn. Binnenkort lees je in een uitgebreid reisverslag hoe het glutenvrij te doen was in de plekken waar wij zijn geweest. In de blog  van vandaag lees je hoe het glutenvrij geregeld is bij Egyptair en Rwandair.

We vlogen van Brussel naar Johannesburg met Egyptair. Bij het maken van de boeking werd er gevraagd of er speciale dieetwensen waren. Voor een toeslag van € 5,00 was er een glutenvrije maaltijd mogelijk. Gezien het feit dat het een redelijk lange vlucht zou zijn, vond ik het toch wel fijn om een glutenvrije maaltijd geregeld te hebben. De toeslag vond ik daarentegen persoonlijk wel wat aan de hoge kant. Tijdens onze vlucht zijn de glutenvrije maaltijden goed geregeld geweest. Hieronder zie je een van de maaltijden tijdens deze vlucht.

We vlogen van Kaapstad naar Brussel met Rwandair. Bij het maken van de boeking werd er niet gevraagd of er speciale dieetwensen waren. We hebben onze boeking gemaakt via Trip.com en hebben daarom voorafgaand aan onze vakantie contact gezocht met Trip.com. We hebben hun gevraagd of het mogelijk was om een glutenvrije maaltijd te krijgen aan boord. Zij konden het antwoord zo niet geven, maar zouden overleggen met de vliegmaatschappij. Helaas kregen we een tijdje later als reactie dat er geen glutenvrije maaltijd mogelijk was. Dit vonden we een erg slechte zaak, ook aangezien dit een redelijk lange vlucht zou zijn.

Tijdens onze terugreis had ik dus het een en ander extra aan glutenvrije spullen in mijn handbagage zitten. Toen ze langs kwamen met de eerste maaltijd tijdens deze vlucht, bleek dat er wel glutenvrije maaltijden mogelijk waren. Een mevrouw aan de andere kant van het gangpad kreeg namelijk een glutenvrije maaltijd aangeboden.  Ik besloot daarom om aan de steward te vragen of er wellicht nog een glutenvrije maaltijd over was. Natuurlijk kreeg ik als reactie dat ik een glutenvrije maaltijd had moeten reserveren en heb uitgelegd dat ik dit heb geprobeerd, maar als reactie kreeg dat dit niet mogelijk was. De steward ging even kijken of er nog een glutenvrije maaltijd over was. En even later kwam hij terug met een glutenvrije maaltijd voor mij! Dit vond ik natuurlijk helemaal super, want dit had ik totaal niet verwacht!

We hadden een tussenlanding tijdens onze terugreis. Helaas heeft deze vlucht zo’n 5,5 uur vertraging opgelopen. Hier had ik natuurlijk geen rekening mee gehouden met mijn glutenvrije voorraad in mijn handbagage. Ook hier heb ik in het vliegtuig zelf nogmaals geprobeerd om een glutenvrije maaltijd te regelen. Tijdens de eerste vlucht was dit namelijk onverwachts ook nog gelukt, maar helaas.

Wat ik vooral heel erg vervelend vind is dat ik vooraf nagevraagd heb of er een glutenvrije maaltijd mogelijk is en als reactie te horen krijg dat dit niet mogelijk is, terwijl achteraf blijkt dat dit wel mogelijk was. Ik heb daarom na onze vakantie contact gezocht met Trip.com en Rwandair om de situatie uit te leggen. We wachten momenteel nog op een reactie. Hopelijk wordt deze miscommunicatie in de toekomst voorkomen en heb jij er wellicht geen last van!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Zuid-Afrika, of een andere verre bestemming? Vergeet niet om je glutenvrije maaltijd voor aan boord te regelen!

Heb jij al eens gevlogen met Egyptair of Rwandair? Wat waren jouw ervaringen? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *