Glutenvrije boodschappen in het buitenland

Glutenvrije boodschappen in het buitenland

Het is 15 september en dus weer tijd voor #wijbloggenglutenvrij. Het thema van vandaag is ‘’boodschappen in het buitenland’’.  Ondanks het feit dat het lastig was om een momentje te vinden voor het schrijven van deze blog, wilde ik toch graag mee doen. Twee weken terug was ik namelijk nog volop aan het genieten van mijn vakantie in het buitenland. En in de supermarkten was het daar echt ‘’glutenfree heaven’’! Onderaan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die deze maand mee doen.

 

Google Translate

Laat ik beginnen met het delen van deze tip. Ga je op vakantie in het buitenland? Installeer dan de app ‘’Google Translate’’!

In Europa gelden er regels voor het duidelijk vermelden van allergenen op de etiketten van producten. Dit zal veelal dikgedrukt , IN HOOFDLETTERS, cursief, of iets anders duidelijks zijn. Maar dat geldt niet voor alle landen over de hele wereld.

Ik spreek uit ervaring dat het in een vreemde taal erg lastig kan zijn om de ingrediënten van een product te begrijpen. In Bali heb ik letter voor letter proberen te achterhalen of er toevallig één woord op stond wat overeen kwam met mijn restaurantkaart, en dus de ingrediënten die ik NIET mocht hebben.

Maar goed, waarom dan deze app? Deze app heeft meerdere handige functies:

  • Je kunt een woord in taal X intypen en laten vertalen naar taal Y.
  • Je kunt een woord in taal X schrijven en laten vertalen naar taal Y. Deze functie is vooral erg makkelijk als er sprake is van vreemde tekens. Let wel extra goed op dat het teken één op één overeenkomt.
  • Je kunt een woord in taal X schrijven en laten vertalen naar taal Y.
  • Je kunt een foto maken van een etiket in taal X en de woorden selecteren die je graag vertaald wil hebben naar taal Y. Deze functie is echt een top uitvinding!

 

Restaurantkaarten

Als ik op vakantie ga, zorg ik er eigenlijk altijd voor dat ik een restaurant/dieetkaarten bij me heb in de betreffende taal. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik deze kaart niet altijd bij me heb als ik boodschappen ga doen. Mocht je in de supermarkt geen glutenvrije producten vinden en het willen vragen aan het personeel, zou je deze kaart kunnen laten zien. Ik weet zeker dat ze je dan of kunnen vertellen waar je de glutenvrije producten kan vinden of dat zij geen glutenvrije producten in het assortiment hebben.

 

Mijn ervaringen

Duitsland

Oud- en nieuw vierde ik afgelopen keer in Berlijn. Ik deed mijn glutenvrije boodschappen toen erg graag bij Lidl en Rewe, maar je kan ook goed terecht bij Kaufland  Marktkauf, Aldi en DM.

Rewe

 

Spanje

Afgelopen zomer zijn we een weekendje naar Barcelona geweest. Het onderstaande glutenvrije schap kwam ik tegen bij een Spar. Dit reisverslag hebben jullie nog tegoed van mij!

 

 

 

 

 

Italië

In de zomer van 2017 zijn we op vakantie geweest in Italië. Bij het hotel zat ontbijt en avondeten inbegrepen. Veel glutenvrije boodschappen hebben we hier zelf dus niet hoeven doen. Maar ik ben wel het een en het ander tegen gekomen in de supermarkten.

De onderstaande drie foto’s zijn gemaakt bij een Lidl.

De onderstaande 2 foto’s zijn gemaakt bij een Conad.

 

Frankrijk

In Frankrijk kun je echt super goed glutenvrije boodschappen doen! Ik kom dan ook erg graag bij Intermarché en Super U! Ook hier hebben jullie nog een reisverslag van tegoed!

 

Zwitserland

In Zwitserland heb je niet echt de uitgebreide glutenvrije schappen zoals je hierboven ziet. Her en der ligt er een glutenvrij product, waarvoor je echt op zoek moet. Gelukkig had ik tijdens onze afgelopen vakantie genoeg glutenvrije spullen bij van thuis. En heb ik dus weinig hoeven kopen in de supermarkt. Het is daar sowieso ook echt ontzettend duur.

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *