Glutenvrije markt Veldhoven – Maart 2018

Glutenvrije markt Veldhoven – Maart 2018

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn moeder naar de glutenvrije markt in Veldhoven geweest. Vorig jaar heb ik ook een bezoekje gebracht aan deze markt en dat was erg goed bevallen.  Vandaar dat ik ook dit jaar weer graag langs wilde gaan.

De glutenvrije markt was van 11.00 uur tot 14.00 uur. Wij waren rond 12.30 uur ongeveer daar. Het leek rustiger te zijn dan vorig jaar. Dit kan komen doordat ik vorig jaar redelijk aan het begin een bezoekje bracht of natuurlijk door de sneeuw die er lag.

Er waren aardig wat glutenvrije merken vertegenwoordigd op deze markt. Bij iedere kraam kon je allerlei lekkere dingen kopen. En wat ook heerlijk is, is om overal onbezorgd te kunnen proeven en proberen!

De volgende merken waren onder andere  te vinden op deze markt: De Glutenvrije Bier Specialist, Glutenvrij Reform Le Poole, Peak’s Free From,  Schär, Ruttmans De Glutenvrije Wereld, Saluti Da Italia, VA Foods, Damhert Nutrition, Consenza, Compleet Glutenvrij, Real Flavors, Yam Glutenvrij en De Valuas Kroket.

Bij de kraam van Schär worden er goodiebags uitgedeeld. In deze goodiebag zat: brood, Mix B, en een chocolade muffin. Deze producten heb ik nog niet geprobeerd, dat staat nog op de planning. Alle drie de producten zijn overigens wel nieuw voor me.

Ik heb op deze markt ook een tijdje staan te kletsen met de jongeman van Real Flavors. Ik vond het heerlijk om te zien dat je op die leeftijd met zoveel passie kan ondernemen. En dan ook nog eens met een onderneming in de glutenvrije wereld. De punten waar Real Flavors voor staat, sprak me dan ook erg aan. Helaas heb ik de afgelopen periode weinig tijd gehad om zelf te bakken en in de keuken te staan. Vandaar dat ik van dit merk niets mee naar huis heb genomen. Maar ik weet zeker dat dit in de nabije toekomst wel zal gaan gebeuren!

Bij het sorteren van de foto’s kwam ik erachter dat ik helemaal ben vergeten om foto’s te maken van mijn inkopen. Ik heb namelijk 5 pakken Chocolate Chip Granola Bars van Sam Mills gekocht. 5 pakken voor € 10,00, dat is toch een koopje?! En deze repen zijn echt ontzettend lekker en bovendien erg handig om mee te nemen. Ook kocht ik een havervloerbrood van Consenza. Dit brood heb ik al eens eerder mogen testen en vond dit erg lekker. Daarnaast was dit ook echt een koopje, want ik hoefde maar € 2,00 te betalen!

Ook kan ik alvast verklappen dat er binnenkort 2 erg leuke samenwerkingen aan zitten te komen. Ik mag namelijk de producten van Bio Country gaan proberen en reviewen! Ik kijk er erg naar uit om de nieuwe producten van hun te mogen testen. Ik heb van hun al wel diverse repen mee gekregen om te testen. Maar dit wordt gebundeld in één blog, met daarin een review van alle producten samen.

Een andere leuke samenwerking die er binnenkort aan zit te komen is die met Glutenvrij Reform Le Poole. Of eigenlijk beter gezegd, in gang is gezet.  Ik heb diverse producten mee naar huis gekregen van Le Poole. Binnenkort lees je op mijn blog wat ik van deze producten vond. Maar ook krijg je in deze blog meer informatie over Le Poole, zoals bijvoorbeeld de verkoopzaterdagen die zij organiseren. Le Poole had overigens de meest uitgebreide kraam van alle merken. Ze hadden als het ware een ‘’winkel’’ op deze glutenvrije markt.  Op de foto zie je slechts een gedeelte.

Ik heb ook even met diëtiste Marianne (van dieetpraktijk Mascini) gesproken. Zij was aanwezig samen met Lisanne, De Glutenvrije Diëtist. Na de diagnose coeliakie ben ik wel bij een diëtiste geweest, maar die was niet gespecialiseerd in coeliakie of iets dergelijks. Daar ben ik in het begin een paar keer geweest, maar daarna eigenlijk niet meer. Vandaar dat ik binnenkort een afspraak zal maken bij Marianne om nog eens goed over het glutenvrije dieet en coeliakie te kunnen overleggen. Op de foto hieronder zie je mij, met mijn handen (en tassen vol) naar de diëtisten kraam lopen.

Zo zie ja maar, zo’n glutenvrije markt is goed voor veel dingen. Ik heb diverse producten geproefd, gekocht en gekregen. Er verschijnen binnenkort dus ook weer leuke blogs met deze reviews. Daarnaast heb ik kennis gemaakt met een aantal mensen die ik tot nu toe alleen sprak via Social Media.  En ook heb ik een glutenvrije diëtiste gevonden, die wél gespecialiseerd is in coeliakie en waar ik dus meteen een afspraak bij heb gemaakt!

Ben jij ook op deze glutenvrije markt geweest? Ik ben benieuwd wat jij er van vond en welke producten jij hebt ingeslagen?!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *