Glutenvrijemarkt.com (+ WINACTIE)

Glutenvrijemarkt.com (+ WINACTIE)

Zoals je misschien wel weet schrijf ik met enige regelmaat een gastblog voor Glutenvrijemarkt.com. Het leek me daarom leuk om Glutenvrijemarkt.com nóg beter te leren kennen dan dat ik al deed. Daarom heb ik gevraagd of ik hun een aantal vragen mocht stellen.

In de blog van vandaag lees je van alles over Glutenvrijemarkt.com. Zo lees je onder andere hoe dat Glutenvrijemarkt.com ooit gestart is, wat de verzendkosten zijn, hoe zij omgaan met diepvriesbestellingen én nog heel veel meer!

Wat ook echt super tof is, is het feit dat ik 5 goodiebags weg mag geven! Onderaan deze blog lees je precies wat je moet doen om hier kans op te maken!

 

Hoe is Glutenvrijemarkt.com ooit gestart?

In 1978 is natuurvoedingswinkel Zaailing in Leiden opgericht door een echtpaar: Aad en Bep van Ginkel. Deze winkel bestaat nog tot de dag van vandaag op Hooigracht 41 in Leiden. De winkel is nog steeds in handen van de familie: inmiddels wordt het gerund door zoon Paul, dochter Charlotte en haar man Lennard.

Paul en Lennard zijn beginjaren 2000 met vooruitziende blik begonnen met de verkoop van glutenvrije producten in de winkel. Er bleek vraag naar te zijn vanuit het hele land, dus het assortiment groeide steeds harder. In 2002 vond de eerste glutenvrije markt plaats in de winkel. Er kwamen mensen vanuit het hele land om producten te bekijken, te proeven en te kopen. Het was een gigantisch succes en de winkel stond helemaal vol. Er kwam steeds meer vraag naar deze evenementen en ook de vervolgvraag werd veel gesteld: kunnen wij ook online bestellen, want wij komen helemaal uit Groningen? Dat zette Paul en Lennard aan het denken.

In 2005 zijn zij gestart met webwinkel www.glutenvrijemarkt.com. De oorsprong van deze naam bevindt zich dus natuurlijk in de glutenvrije markten die oorspronkelijk in natuurvoedingswinkel Zaailing werden gehouden. Omdat het bedrijf bleef groeien, zijn we een aantal jaren verhuisd naar een andere locatie.

 

Waar kan je nu glutenvrije boodschappen doen?

Nog steeds kun je terecht in natuurvoedingswinkel Zaailing, waar een groot glutenvrij assortiment aanwezig is. Je kunt ook rechtstreeks ons magazijn bezoeken om boodschappen te doen (alleen pin).

Het is ook mogelijk een product te bestellen en in het bestelproces te kiezen voor ‘afhalen in het magazijn’. Er worden dan geen verzendkosten berekend én het pakketje staat voor je klaar om op te pikken.

 

Wat zijn de verzendkosten eigenlijk?

Wanneer je voor meer dan €45 een bestelling plaatst, rekenen wij geen verzendkosten. Bestel je voor minder dan €45 euro, dan wordt er €3,95 aan verzendkosten berekend.

De tarieven voor het buitenland verschillen. De kosten daarvan worden aangegeven wanneer je afrekent. Voor diepvriesbestellingen brengen we €5,- materiaalkosten in rekening, omdat we veel materiaal nodig hebben om ervoor te zorgen dat producten bevroren bij de klant aankomen. De verzendkosten vervallen in dat geval wel.

 

Ja, hoe zit dat eigenlijk met diepvriesbestellingen? Hoe blijven de producten bevroren tot ze bezorgd worden bij de klant?

Wij gebruiken een best bijzondere methode voor onze diepvriesverzendingen. We gebruiken een isolerende verpakking en droogijs. Droogijs heeft als eigenschap dat het je producten tot 48 uur bevroren houdt. Droogijs is de vaste vorm van kooldioxide. Tijdens het verzenden verdampt dit en verdwijnt de kooldioxide als gas. Er blijft geen water in het pakket achter die de producten nat kunnen maken en is reuk-, smaak, kiem- en bacterievrij en daarom ideaal geschikt voor het verzenden van levensmiddelen. Als er toch nog droogijs in de isolatiezak zit, moet je dit in de doos laten verdampen en buiten bereik van kinderen houden.

 

En hoe zit het dan met de levering van verse broden?

Van het merk Genius en het merk Consenza Bakery verzenden wij dagelijks vers brood. Dan geldt: voor 16 uur bestelt, de volgende werkdag in huis. Het verse brood van Yam wordt op woensdag verzonden en heb je in Nederland in principe de volgende dag in huis. Je bestelling moet dan maandag uiterlijk om 10 uur bij ons binnen zijn. Het verse brood van Marjan’s Bakery wordt op donderdag verzonden en bij adressen binnen Nederland heb je in principe je brood dan de volgende dag in huis. Je bestelling dient dan op woensdag voor 17 uur bij ons binnen te zijn. De broden worden dan vers gebakken.

Je gehele bestelling wordt verzonden met het brood. Het kan dus zo zijn dat je even wat langer op je bestelling moet wachten tot de bezorgdag van je verse brood, dus houd hier rekening mee.

 

Wat doet Glutenvrijemarkt.com nog meer?

Goh, ja een heleboel eigenlijk. We zijn meer dan een winkel en een webwinkel. Naast de verkoop van glutenvrije producten (met zelfs diepvriesproducten en vers glutenvrij brood), werken wij er ook hard aan om aan goede informatievoorziening te doen. Via onze blog proberen wij het glutenvrije leven makkelijker en leuker te maken! Ook werken wij hiervoor regelmatig samen met diverse bloggers, zoals Smaakvol Glutenvrij.

Minimaal twee keer per jaar organiseren wij een groot glutenvrij evenement. In ieder geval houden wij een glutenvrije markt in het voorjaar en najaar. Op onze blog lees je hier meer over. Vanuit het hele land en België ontvangen wij bezoekers die niet alleen komen voor het kopen voor voordelige en goede glutenvrije producten, maar zij komen ook voor de totaalervaring: ergens zorgeloos kunnen shoppen, proeven, prijzen winnen of lekker een hapje eten bij een van de foodtrucks. Vooral voor kinderen is het echt een paradijs!

Wij werken ook met opruimpartijen om voordelig producten aan te kunnen bieden aan onze klanten. Deze producten kopen wij op van ons grote netwerk aan leveranciers en producenten, omdat de houdbaarheidsdatum kort is. De producten zijn echter nog prima, dus wij bieden deze heel voordelig aan bij de klant. Glutenvrij eten is duur genoeg, dus wij helpen graag een handje om het toegankelijker te maken. Daarbij gaan we op deze manier ook voedselverspilling tegen. De producten die over datum gaan zouden anders simpelweg doorgedraaid worden en dat is natuurlijk super zonde.

Verder proberen wij ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen door mensen in dienst te nemen met een beperking. Op deze manier krijgen zij een kans op de arbeidsmarkt door ergens aan de slag te gaan, zich te ontwikkelen en routine in het dagelijks leven te ontwikkelen. Het is uitdagend en leuk om met een diverse groep mensen te werken. Iedereen is anders en het is leuk om iedereen datgene te laten doen waar hij of zij goed in is!

Ook doen wij aan productontwikkeling. Zoals je wellicht weet is het merk I am Glutenfree ons eigen merk. We proberen constant nieuwe ideeën om te zetten in producten. Zo hebben wij bijvoorbeeld roze koeken ontwikkeld, maar laten wij voor de feestdagen ook altijd lekkere en leuke producten produceren. Het is belangrijk dat iedereen gezellig mee kan doen met de feestdagen, dus ook mensen met coeliakie moeten kunnen genieten van een oliebol of kerststol!

 

Jullie bieden diverse kortingsacties aan, hoe zit dat precies?
Klopt! Wij werken met weekdeals en weekenddeals, losse aanbiedingen, opruiming en we starten binnenkort met maanddeals. Weekdeals lopen van dinsdag tot en met vrijdag. Weekenddeals lopen van vrijdag tot en met dinsdag. De duur van de losse aanbiedingen is wisselend. De duur van opruiming is ook wisselend. Het aanbod hiervan is afhankelijk van de markt. Zodra wij een partij krijgen aangeboden, wordt deze aan de opruimingspagina op de website toegevoegd. Met de maanddeals starten wij in maart en deze zijn de gehele maand geldig. Natuurlijk geldt voor alles: zo lang de voorraad strekt. We proberen altijd goed in te schatten wat we op voorraad moeten hebben, maar het blijft soms ontzettend lastig in te schatten.

 

Hebben jullie vaste merken in het assortiment of wijzigt dit met enige regelmaat?

Natuurlijk zijn er vaste topmerken in ons assortiment, zoals Schär, Provena, Doves Farm, Riso Scotti, Semper, Nairn’s, Proceli en Bakery on Main. Daarnaast kan ons assortiment wisselen. Wij houden de ontwikkelingen van de maatschappij, de veranderingen in de markt en behoeften van de consument in de gaten door middel van bijvoorbeeld interviews en enquêtes Je ziet daardoor soms veel merken toegevoegd worden aan ons assortiment, maar –helaas- soms ook merken verdwijnen.

 

Naast het feit dat ik niet tegen gluten kan, kan ik ook niet tegen andere allergenen (soja, lactose, eieren, etc.). Kan ik dan alsnog bij jullie terecht om producten te kopen?

Ja, dat kan zeker! Wij hebben op onze website handige allergiefilters, waarmee je dus bepaalde allergenen kunt uitsluiten wanneer je een product zoekt. Hierdoor blijven alle geschikte opties voor je over. Er is vooral ook veel lactosevrij op onze website te vinden, maar natuurlijk blijft onze specialiteit glutenvrij.

 

Wat zijn de leukste momenten die je als medewerker van Glutenvrijemarkt.com meemaakt?

Dat zijn toch wel de momenten waarop je de verraste gezichten ziet of reacties hoort wanneer iemand met de diagnose coeliakie ziet wat voor mogelijkheden er zijn qua glutenvrij eten. Soms wanneer we iemand ons assortiment laten zien, is het alsof er een wereld voor hem of haar open gaat! “Is dit echt allemaal glutenvrij?”, horen we dan vaak. Vooral op onze glutenvrije markten is dit fantastisch. Kinderen die op onze sinterklaasmarkt wél pepernoten mogen aannemen van Piet en overal lekkers kunnen proeven wat ze normaal nooit kunnen. Dat geeft heel veel voldoening aan ons harde werken.

 

Hoe kunnen we op de hoogte blijven van alle ins- en outs van Glutenvrijemarkt.com?

Dat is heel simpel! We hebben een digitale nieuwsbrief waar je je via onze website voor kan inschrijven. Daarnaast zijn wij te volgen op zowel Facebook als Instagram. Op onze website houden wij je door middel van onze blog op de hoogte van nieuws en zie je op onze banners wat er voor scherpe acties zijn op dat moment. Wij ook bereikbaar per mail en per telefoon voor vragen en suggesties!

 

5x GOODIEBAGS!

Ben je nu erg benieuwd geworden naar het glutenvrije assortiment van Glutenvrijemarkt.com? Dat begrijp ik wel hoor! Ik moet zeggen dat ik zelf mijn glutenvrije boodschappen eigenlijk ook altijd bestel via Glutenvrijemarkt.com. Ik ben er dan ook zeer te spreken. Ze hebben echt een super uitgebreid assortiment, een snelle levering en een super klantenservice. Het enige wat jammer is, is dat de ‘’nieuwe site’’ minder goed werkt dan de ‘’oude site’’.  Gelukkig zijn ze hier druk mee bezig en zou de site binnenkort weer helemaal op en top in orde moeten zijn.

Maar goed, hoe maak je dan kans op zo’n goodiebag?

 • Like Smaakvol Glutenvrij op Facebook en Instagram;
 • Like Glutenvrijemarkt.com op Facebook en Instagram;
 • Laat in een reactie weten welke producten jij graag toegevoegd zou zien in het assortiment van Glutenvrijemarkt.com, of welke producten jij graag vaker in de aanbieding zou willen zien bij Glutenvrijemarkt.com.
 • Reageren kan tot vrijdag 23 februari 20.00 uur. De 5 winnaars krijgen op zaterdag 24 februari ’s een bericht van mij.

 

Deze win-actie is in samenwerking met Glutenvrijemarkt.com tot stand gekomen.

 

 

53 gedachten over “Glutenvrijemarkt.com (+ WINACTIE)

 1. Wat een leuke actie, doe mee voor me man en de twee kids. Super blij met jullie winkel. Het bakmeel mag van mij wel in de aanbieding. Verder mis ik niet echt iets. Misschien af en toe kijke in het buitenland wat ze daar hebben? Soms heerlijke producten in het buitenland gevonden.

 2. Wat een heerlijkheid!!!!
  Ik zou graag vaker diepvries snacks en zachte broodjes/worstenbroodjes in de deals zitten!!!
  Ze zijn in ieder geval heel goed bezig!!!
  Liefs Kristel

 3. Ik ben erg blij met deze site. Fijn dat alles zo lekker wordt thuisgebracht. Ik zou heel graag eens witte bolletjes willen eten die echt lijken op de normale witte bolletjes. Misschien kan daar eens onderzoek naar gedaan worden waar die wel te krijgen zijn want heb het wel al eens gelezen. Zr zijn er dus wel maar waar ?? En lekkere loempia’s mis ik ook. Glutenvrij is vaak zo duur.

  1. Hi Lisa, ik ga voor je op zoek naar witte bolletjes! Bedankt voor de suggestie. Wat betreft loempia’s, wij hebben glutenvrije loempia’s van Consenza in ons assortiment. Groet, Marieke (online marketing, Glutenvrijemarkt.com)

 4. Jullie zijn de beste online winkel voor glutenvrije producten! wij blijven vaste klant 😉 ik ben elke week weer verheugd op jullie aanbiedingen…wat voor ons zeker meer in de aanbieding mag is pain des fleurs(worden hier met massa’s gegeten) en andere broodproducten, bakproducten en koekjes is ook altijd mooi meegenomen 🙂 dank je wel voor jullie super service trouwens gr vero

  1. Ha Veronique, super leuk om je enthousiaste reactie te lezen! Ik noteer je suggesties voor onze aanbiedingen en ga kijken wat ik ermee kan doen. Leuk! Bedankt en fijne dag! Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 5. Wat een leuke actie weer dus doen we graag een poging voor ons zoontje die coeliakie heeft hij eet niet veel meer sinds we er achter zijn maar begint nu wat meer te ontdekken gelukkig hij mist alleen de croissants wel heel erg

 6. Ik zou graag producten van schnitzer terug zien xD dit merk is heerlijk, glutenvrij, zuivelvrij, soms ook ei vrij. Dit mag natuurlijk ook altijd meteen in promotie staan natuurlijk xD ook miss ik het merk freeoff, hiervoor ga ik vaak als Belg naar Nederland omdat het brood zo lekker is en die oliebollen met rozijne om van te smelten zijn, misschien ook leuk om te testen 😉 (vrij van allergenen) natuurlijk moge deze dan ok meteeeeen in korting dan kan ik mijn voorraadkelder aanmaken in geval van nood 😉

 7. Super leuke blog! Interessant en leerzaam!

  Ik zou super graag een keer een turkse pizza willen eten… mmm krijg al honger als ik er aan denk. Dus als dat in het assortiment zou zitten, zou ik ervoor zorgen dat het meteen is uitverkocht

 8. Sinds kort eten wij glutenvrij hier, ben dus driftig op zoek naar lekkere snacks, die dan ook nog eens vegetarisch moeten zijn…. Lastige combi dus, dus ik hoop op meer GV i.c.m. vega mogelijkheden.

 9. Wat een superleuke actie! Ik weet sinds eind vorig jaar dat ik coeliakie heb en sindsdien zit ik altijd jaloers te kijken hoe mijn man en dochter ‘s ochtends een pakje sultana of evergreen meenemen…. ik heb nog niets gelijkend gevonden…. en een echt lekkere ontbijtkoek …. maar wellicht gemist want ik ben nog zoekende!

  1. Hi Sandra, dank je voor je reactie. Gelukkig kan ik je vertellen, hebben wij heerlijke ontbijtkoek (glutenvrij!) van Peijnenburg: https://www.glutenvrijemarkt.com/catalogsearch/result/?q=peijnenburg Wat betreft Sultana of Evergreen, we hebben niet iets wat hier direct op lijkt, maar wel heerlijke koeken van Nairn’s: https://www.glutenvrijemarkt.com/catalogsearch/result/?q=nairns of Kookie Cat. Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 10. Geweldig artikel en zeer intersant ik was al jaren zo benieuwd hoe de glutenvrijemarkt was onstaan ik ben heel erg trost op deze website dankzij jullie is mij dieet als coeliakie patiënt en koemelkallergie een heel stuk gemakkelijker geworden het is echt een walaga in glutenvrije voeding had ik voorheen nog nergens gezien
  Ik zou graag glutenvrije koemelkvrije glutenvrijtarwezetmeelvrije oliebollen kunnen kopen bij jullie en donuts
  Ik ben erg dol op de meelmixen van doves farm heb er gisteren voor de eerste keer een glutenvrije en melkvrije appel cake mee gebakken mij vriend proefde nauwelijks het verschil tussen de glutenvolle cake daarom zou ik de meelmixen van doves farm supper graag in de aanbieding zien en de baguettes van schnitzer zijn ook top om een belegd broodje van te maken zou ook echt top zijn moesten deze in.de aanbieding komen dan kan ik lekker veel inslaan

  1. Hi Kimmy, bedankt weer voor je enthousiaste reactie! Heel erg leuk om te lezen! Ik ga kijken wat ik met je suggesties kan doen. Mocht je je recept voor de appelcake willen delen voor onze blog, mag je deze naar me mailen. Je hebt mijn e-mailadres. Leuk! Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 11. Wij zijn nog erg zoekende in het leven met een glutenvrij dieet. Sinds november vorig jaar weten we dat ons zoontje van 2 coeliakie heeft. Wat we vooral lastig vinden zijn de onverwachte situaties. Niet even ergens onverwacht blijven eten. Als ik een goodie bag mocht vullen, zou ik daar graag producten in doen die handig zijn om mee te nemen en ook voor een kind lekker en aantrekkelijk zijn. Groetjes Suzanne

  1. Hi Suzanne, dank je wel voor je reactie. De overstap op glutenvrij is heel erg wennen. Het vergt vooral veel voorbereiding als je op stap gaat. Op onze blog lees je ook veel tips en we hebben vele producten die lekker en leuk zijn voor kinderen. Veel succes! Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 12. Het zou leuk zijn om de repen van go max go in het assortiment op te nemen deze zijn heel lekker en geschikt voor mensen bij lactose en glutenintolerantie enz. Dit is eigenlijk het enige wat ik mis ik bestel maandelijks bij glutenvrije markt en ben er heel tevreden over en zo een goodiebag winnen zou natuurlijk altijd fijn zijn.

 13. wat een leuke actie en ja ik bestel regelmatig op jullie site maar mis de kroketten en sate
  verder gaat het altijd goed dat mag ook gezegd worden jullie doen het super en staan open en denken graag met ons mee en betaalbaar
  en nu ga ik even like!
  mvg Riny

 14. Heelveel glutenvrij producten zit mais, daar kan ik niet tegen, ik zou dolgraag weer eens peperkoek eten maar heb nog niet gevonden, zo’n goodiebag zou heel fijn zijn om weer eens wat anders te eten

  1. Hi Hennie, bedankt voor je bericht. Je hebt gelijk over mais, dat zit in heel veel producten. Jammer! Je kunt met onze filters op de website wel handig dit ingrediënt uitfilteren en dan houd je vanzelf de producten over waar geen mais in zit. Peperkoek hebben we inderdaad helaas nog niet, wel ontbijtkoek van Peijnenburg! Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 15. Graag zou ik glutenvrij gebak wat vaker in de aanbieding zien.Het is op zich al zo duur om te bestellen!!! Toppie. Ben super tevreden over jullie site verder.

 16. Wat een leuk en enthousiast artikel. Ik bestel mijn producten ook het liefst bij Glutenvrijemarkt. Het merk waarvan ik echt hoop dat het vaker in de aanbieding komt, is Lieke is vrij. Daarvan bestel ik altijd de havervlokken en de chocolade koekjes.

 17. Ik eet nu bijna een jaar glutenvrij en ik had nog nooit van de glutenvrijemarkt gehoord. Ik heb even een kijkje genomen en ik ben fan! Ga hier zeker mijn boodschappen bestellen voortaan!, wat een hoop keuze! Ik zou dan ook graag een goodiebag ontvangen om een voorproefje van de producten te krijgen.
  Liefs, Milou

  1. HI Milou, wauw wat super leuk om te horen! Dank je wel! We zien je bestelling graag tegemoet 🙂 Bekijk ook eens onze blog vol met tips en misschien zien we je een keer op een van onze evenementen? Groet, Marieke (online marketing Glutenvrijemarkt.com)

 18. Ik bestel regelmatig een groot pakket bij glutenvrije markt. Meestal hetzelfde: havermout, Finax rood en Doves. En daarnaast kijk ik altijd even bij de aanbiedingen en de nieuwe producten. Leuk!

  Wat ik mis bij glutenvrije markt zijn koekjes om mee te nemen naar school. In Spanje verkopen ze leuke glutenvrije Hello Kitty koekjes. Ik heb vorig jaar (?) aan glutenvrijemarkt.com gevraagd of ze deze aan het assortiment kunnen toevoegen. Dat is tot nu toe nog niet gelukt.

  Groetjes, Mirjam

 19. Ik ben heel erg blij met deze site vol met glutenvrijeproducten. Wat ik nou echt graag in de aanbieding zou willen zien zijn de loempias! Ze lijken me heerlijk, maar best wel prijzig voor een arm studentje haha.
  Natuurlijk alles geliked!
  Liefs Elene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *