Koh Thai (+WINACTIE!)

Koh Thai (+WINACTIE!)

Laten we met z’n allen, met deze blog, dit weekend goed beginnen. En om het dan helemaal compleet te maken, maak ik voor één van jullie Valentijnsdag nog mooier! Hoe? Dat lees je in deze blog.

Misschien hebben jullie de foto al  voorbij zien komen op Instagram. Een tijdje terug ik ontving ik een mooi pakket met producten van Koh Thai. Het leuke was, dat er alles twee keer in zat: één voor mij om te testen en te proberen en één om weg te geven. Welke producten ik allemaal ontving:

 • Thaise Pad Thai
 • Thai Lime
 • Rice Vermicelli
 • Rice Paper
 • Coconut Milk
 • Green Curry Paste
 • Sriracha Hot Sauce

 

Koh Thai

Ben je benieuwd naar het verhaal van Koh Thai? Neem dan snel een kijkje op hun site. Daar staat een erg uitgebreid verhaal over Koh Thai, erg leuk om te lezen!

Op de site staat verder nog: ‘’Koh Thai wil de hele wereld laten kennismaken met de pure smaken van de echte Thaise keukens’’. De producten van Koh Thai zijn verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Boons Markt, Deen, Vomar, Hoogvliet, Dirk, Jumbo, Plus en MCD.

 

Ingrediënten en allergenen

Ik wil ook graag even stil staan bij de ingrediënten en eventuele allergenen van de bovengenoemde producten:

 • Thaise Pad Thai:

Rijst, water, palmsuiker, tamarinde extract, vissaus (ansjovis, zout), chilipeper, sjalot, pinda, gedroogde garnaal, natuurazijn, kruiden

 • Thai Lime

Water, suiker, limoensap, vissaus, wortel, radijs, azijn, rode peper, knoflook

 • Rice Vermicelli

Rijst, water

 • Rice Paper

Rijst, water, zout

 • Coconut Milk

Kokosnootextract, water, stabilisatoren: E466, emulgator: E435

 • Green Curry Paste

Spaanse peper, knoflook, sjalot, chinese gemberwortel, suiker, citroengras, zout, water, kaffir limoen, specerijen (korianderzaad, komijn, geelwortel, kardemom), galangal, voedingszuur: citroenzuur

 • Sriracha Hot Sauce

Water, rode Spaanse peper, suiker, knoflook, zout, natuurlijk verdikkingsmiddel: xanthaangom, voedingszuur: azijnzuur, kleurstof: paprika-extract

 

Thaise Pad Thai

Wat een handig product is dit zeg! Je hoeft zelf maar een aantal ingrediënten toe te voegen en daarnaast heb je het echt heel snel bereid. Ik volgde precies de aanwijzingen op de verpakking. Ik voegde daarom toe: 400 gram Thaise wokgroenten, 125 gram taugé, 2 eieren, 50 gram ongezouten pinda’s en 300 gram kipfilet. En het gerecht stond binnen no-time op tafel. Het zag er echt super heerlijk uit en was daarom ook reuze benieuwd naar de smaak. Ook de smaak van dit gerecht was echt fantastisch. Ik dacht tijdens het bereiden ineens: ’’oeps, ik heb eigenlijk helemaal geen kruiden meer toegevoegd’’.  Maar dit was ook echt alles behalve noodzakelijk!

 

De rest van de producten

Ik heb toch wel eventjes goed na moeten denken wat ik met de rest van de producten zou maken. Ik kook zelf niet zo vaak Thais, of beter gezegd eigenlijk nooit. Ik kon daarom zo gauw geen lekkere recepten uit mijn mouw schudden. Maar gelukkig staan er op de site van Koh Thai diverse recepten. Hier heb ik dan uiteindelijk ook één recept van gekozen, namelijk de ‘’Springrolls met panang kip en komkommer’’.

Natuurlijk kwamen niet alle ingrediënten één op één overeen met de producten die ik nog had staan, daarom heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

 • 2 kipdijfilets
 • 1/2e komkommer
 • 1 eetlepel Green Curry Paste (dit moest eigenlijk Thai Panang Curry Paste zijn)
 • 1 blik Coconut Milk
 • Paar blaadjes basilicum
 • Paar takjes koriander
 • 50 gram wortel
 • 1/4e pakje Rice Vermicelli
 • 4 Rice Papers
 • Thai Lime (dit moest eigenlijk Chili & Herb dipsaus zijn)

 

Om heel eerlijk te zijn viel het werken met de rijstvellen mij tegen. Ik volgde de aanwijzingen, maar toch had ik het idee dat er iets niet goed ging. Ik vond het erg plakkerig. En daarnaast vond ik het ook een beetje vreemd dat dit verder niet nog opgewarmd hoefde te worden in de oven of in de pan.

De vulling daarentegen was echt ontzettend lekker! In deze vulling zat dus onder andere de Green Curry Paste, Coconut Milk en Rice Vermicelli. Ik had nog Rice Vermicelli over en heb dat daarom nog verwerkt in een verse groentesoep.

De springrolls dipte we in de Thai Lime. Ik vond dit heel erg sterk van geur én smaak. Misschien komt dit ook wel omdat ik een andere smaak in mijn gedachten had.

Dan heb ik nu nog één product niet genoemd, namelijk: Sriracha Hot Sauce. Ook dit vond ik heel erg sterk  van geur én smaak. Maar ook hiervan had ik een andere smaak in mijn gedachten.

Mocht je nu nog nooit met rijstvellen gewerkt hebben, is het misschien verstandig om even op internet op te zoeken hoe je zoiets nou precies vouwt. Er zijn namelijk wel diverse manieren voor, maar toch is het fijn om dit voor jezelf al bekend te hebben. Dan hoef je namelijk ook niet met vieze, plakkerige handen dit nog op te zoeken.

 

Hoe maak je kans op dit pakket?

 • Like Smaakvol Glutenvrij op Facebook en Instagram;
 • Like Koh Thai op Facebook;
 • (Het zou ook leuk zijn als je Koh Thai liked op Instagram. Dit zijn ze nog aan het opstarten, vandaar dat het daar momenteel nog rustig is);
 • Laat hieronder in een reactie weten wat voor lekkers jij zal gaan maken met deze producten;
 • Reageren kan tot woensdag 14 februari 17.00 uur. De winnaar krijgt op woensdag 14 februari ’s avonds een bericht van mij.

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik alle producten, inclusief de winactie, toegestuurd heb gekregen.

12 gedachten over “Koh Thai (+WINACTIE!)

 1. Heel erg graag! Ik hou echt van de thaise keuken! Samen met mn moeder wel eens springrolls willen maken wat niet zo’n succes was. Dit lijkt me dan ook perfect ook het wel te laten slagen. Het ziet er heerlijk uit! Nu duimen maaaar. Liefs!

 2. Wat zou ik dit pakket graag winnen. Geen idee nog eigenlijk wat ik er mee wil maken, maar ik verdiep me graag in. Leuk om de rollen nu eens om te draaien en samen met mijn dochters voor hun opa en oma (mijn vader en zijn thaise vrouw) een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Dat lijkt ons wel wat! Nu duimen maar!

  1. Cindy Austen, van harte gefeliciteerd met het glutenvrije pakket van Koh Thai! Ik wens jou en je dochters erg veel kookplezier toe. En laat het jullie smaken, vooral opa en oma! 🙂

 3. Jaaaa… vind het zelf sowieso in de basis super lekker, maar vind het leuk om mijn bonus dochter met een gluten allergie bekend te maken met jullie producten

 4. Wat ik zou maken met deze ingrediënten? Ik heb geen idee! Ik ben gek op Thais eten, maak kook het nooit zelf. Als ik dit pakket win, is dat een goede reden om me eindelijk eens in te verdiepen!

 5. Mijn zoon van 6 is gek op pittig eten. Ik zou een lekker maar ook leuk kindvriendelijk gerecht maken waarmee de kids zelf hun springrolls mogen maken. Lekker alle losse ingrediënten in leuke kommetjes op tafel. En dan dippen in de sriracha. Het helpt als je de rijstevellen niet te nat maakt.

 6. Sinds eind januari Coeliakie geconstateerd bij onze dochter (1,5 jaar) alle recepten en tips zijn super. Wij zijn nog zoekende… dus zo’n pakket zou fantastisch zijn om te experimenteren.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *