Kruisbesmetting in een café

Kruisbesmetting in een café

Ik heb al twee dagen flink last van mijn buik. Gelukkig weet ik ook waar het vandaan komt. Maar daar staat tegenover dat ik het zelf ook kunnen voorkomen als ik vanaf minuut één alert was geweest. Afgelopen zaterdag hadden wij een feestje, mijn nicht en haar man vierde hun 12,5-jarig huwelijk. Dit feest werd gevierd in een café.

In de twee jaar tijd dat ik coeliakie heb, heb ik eigenlijk nog nooit last gehad tijdens een groter feestje of bruiloft. Ook al ben ik mezelf er altijd wel van bewust dat de fris- en wijnglazen gewoon in dezelfde spoelbak worden gespoeld als de bierglazen. Maar juist omdat dit bij mij nog nooit echt voor klachten heeft gezorgd, dacht ik er eigenlijk helemaal niet bij na dat het deze keer misschien wel eens fout zou kunnen gaan.

Ik bestelde mijn eerste drankje en daarna mijn tweede en derde drankje, tot ik op een gegeven moment flinke buikpijn kreeg. Ik vroeg mezelf af waar het aan kon liggen, maar ik kon eigenlijk maar één ding bedenken: kruisbesmetting via het glaswerk. Een van de redenen waarom ik dat dacht, heb  ik hierboven omschreven – namelijk de spoelbak.

Maar een andere reden was het feit dat het me opviel dat de man uit de bediening de glazen aardig hoog vast had als hij je drankje kwam brengen. Er hoefde dus maar een klein beetje bier over het glas te gaan om aan zijn handen te komen, waarmee hij even later mij mijn drankje gaf.

Ik besloot daarom om toch maar een schoon glas te gaan vragen aan de bar en dit glas de rest van de avond te gebruiken.

De buikpijn werd eigenlijk alsmaar erger, waardoor ik op een gegeven moment ook niet meer echt kon genieten van het feestje. We zijn toen ook maar naar huis gegaan, zodat ik onder de wol kon kruipen.

Gisteren en vandaag hebben mijn darmen mij duidelijk gemaakt dat ik niet goed heb opgelet tijdens het feest. Gelukkig ben ik er niet doodziek van geworden, maar prettig was anders! Een wijze les dus voor mij voor de toekomst: vraag meteen een schoon glas en hou die de rest van de avond bij. Alhoewel ik denk dat als ik de volgende keer in een café ben meteen terug denk aan het afgelopen weekend en deze wijze les meteen zou toepassen!

Herken jij dit verhaal?

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *