Leyla aan het woord

Leyla aan het woord

Iedere week interview ik een glutenvrij persoon. Ik ben erg benieuwd waarom diegene glutenvrij eet, en hoe zijn/haar ervaringen zijn omtrent het glutenvrije dieet zowel binnenshuis als buitenshuis.

Vandaag het verhaal van Leyla Ummels. Jullie kennen haar misschien wel van de blog leylafashion.nl. Leyla verteld in dit interview onder andere over haar laatste vakantie, waar ze erg goed heeft moeten opletten!

 

 

Wie ben je, hoe lang eet je glutenvrij en waarom?

Ik ben Leyla Ummels van Leylafashion.nl. Ik eet nu ongeveer 5 jaar glutenvrij. Ik was daarvoor zeker al 3 jaar ziek, maar mijn huisarts die nam het niet serieus en  liet mij doorlopen. Totdat een vriend van mij die Coeliakie heeft, mij er op wees  dat ik misschien last had van gluten. Ik was het zo zat, dat ik per direct ermee gestopt ben en binnen 1 week voelde ik me al stukken beter. Achteraf gezien is het niet zo slim geweest om dit zonder de begeleiding van een arts te doen. Maar ik ben allang blij dat ik mij nu weer “normaal” voel.

 

Hoe ga je thuis om met het glutenvrije dieet?

Mijn man en zoontje eten wel gluten, dus ik ben enorm voorzichtig. Alles steeds schoon, niet 2x met hetzelfde mes in een pot etc. Qua avond eten kook ik meestal gluten vrij.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije merk?

Schär is mijn favoriete merk, ze hebben zoveel keus!

 

Waar doe jij jouw glutenvrije boodschappen?

Bij Albert Heijn, Hoog Vliet en Eko Plaza en soms online bij glutenvrijemarkt.com.

 

Hoeveel besteed je gemiddeld per maand aan glutenvrije boodschappen?

Oei, dat durf ik niet te zeggen, ik let er niet zo op. Koop alleen wat nodig is. Ik eet maar 3 dagen in de week brood voor lunch, dus ik denk dat ik daarmee wel bespaar.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Japanse Curry en dan Glutenvrij gemaakt! Dit recept en dan alles wat gluten heeft vervangen.

Wat is jouw meest positieve en meest negatieve ervaring met een restaurant?

Positief, als er echt een compleet lekker menu word neer gezet MET glutenvrij brood.
Als ze geen brood hebben en alleen maar een salade dan loop ik de deur weer uit.

 

Wat waren jouw ervaringen van jouw laatste vakantie?

Enorm goed op moeten letten. Wij gaan graag naar Japan, maar daar zit je toch wel met een taalbarrière, ondanks dat ik basis Japans spreek. In de supermarkt kan ik zelf op de etiketten kijken en kom ik er al dan niet met Google foto translate wel uit, in twijfel koop ik niet. Japan gebruikt enorm veel Soya saus in gerechten, Ik kan dit verdragen, maar een ander absoluut niet, dit is het grootste risico in Japan. Ik heb 1x gehad dat ik vroeg of een gerecht glutenvrij was en zelfs mijn Japanse vriendin vroeg het. Uiteindelijk kreeg ik rijst met gefrituurde kip in een Deeglaagje… Dit kon niet glutenvrij zijn, dus nog eens gevraagd aan iemand anders en inderdaad was van tarwemeel gemaakt. Mijn zoontje heeft er iets van gegeten en ik heb alleen rijst genomen. Vond het wel enorm zonde om zoveel eten te laten staan.

 

Bekijk ook de verhalen van Jose, Mirjam, TessaElsemiekeLysanneFabienne, Marloes, Daisy en Amy.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *