Lisa kookt koolhydraatarm (en glutenvrij) + WINACTIE

Lisa kookt koolhydraatarm (en glutenvrij) + WINACTIE

Ik kreeg vorige maand een erg leuk kookboek thuis gestuurd: Lisa kookt koolhydraatarm. Dit boek staat vol met koolhydraatarme recepten, én alle recepten zijn ook nog eens glutenvrij! Het boek begint met een erg duidelijke uitleg over het koolhydraatarm dieet, koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines & mineralen, vezels en alcohol. Ook wordt er een iets verteld over de waarheid over afvallen,  e-nummers & zoetstoffen, gezonder uit eten, motivatie en het meten & wegen van je lichaam.  Na dit duidelijke, informatieve stuk is het tijd voor de recepten. De recepten worden onder verdeeld in 8 categorieën:

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Snacks
 • Bakken
 • Toetjes
 • Guilty pleasures
 • Sauzen

Bij de recepten worden duidelijk de benodigde ingrediënten benoemd en de bereidingswijze. De bereidingswijze had van mij persoonlijk af en toe net iets duidelijker of anders gemogen. Maar dat is echt maar een klein ding. Verder wordt er bij de recepten ook getoond voor hoeveel personen het recept is, wat de calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten zijn. Ideaal dus!

Waar is dit kookboek te koop?

Je koopt dit boek via de website van Lisa of via Bol.com! Vanaf april is dit boek ook te koop via koolhydraatarmdieet.nl en enkele boekenwinkels!

Recepten

Ik heb 4 recepten uit dit boek gemaakt.

Basis brood

Ik maakte het recept voor een basisbrood. Ik had helaas geen amandelmeel in huis, dus ik heb hier een andere meelsoort voor gebruikt. Wat ik miste bij dit recept is de grootte van het bakblik. Het brood kwam best mooi uit de oven. Hij lijkt op de foto wel wat groter dan dat hij in werkelijkheid was. Helaas was het brood niet helemaal gaar in het midden, dus heb ik het brood moeten roosteren om het te kunnen eten. De smaak van het brood was wel goed. Waarschijnlijk mijn eigen fout, door de meelsoort te vervangen en de rest gelijk te laten. Met glutenvrije meelsoorten kan dat verraderlijk zijn.

Chocolade banaan mugcake

De laatste keer dat ik een glutenvrije mugcake at vond ik het niet zo’n succes. Toen ik dit recept in het kookboek zag staan kon ik het dus niet laten. De mugcake was best goed gelukt, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit gewoon niet bepaald ‘’mijn ding’’ is.

Kipsaté met pindasaus

Toen ik dit recept in het kookboek zag staan kreeg ik spontaan zin in kipsaté met pindasaus met wat frietjes en een salade. Zo gezegd, zo gedaan! Dit recept is meer dan geslaagd, en zeker voor herhaling vatbaar! Wel heb ik iets meer sambal, ketjap en andere kruiden toegevoegd aan de pindasaus, om het net wat meer op smaak te brengen.

Kip stroganoff met bloemkoolrijst

Ik had bloemkoolrijst eigenlijk nog nooit zo gegeten. De hoogste tijd dus om dat eens uit te proberen. Dit recept is ook meer dan geslaagd, en ook zeker voor herhaling vatbaar. Wel heb ik ook bij dit recept meer kruiden toegevoegd om het net wat meer op smaak te brengen.

Winactie

Het boek staat nog vol met andere recepten die ik graag eens zou willen maken. Ben jij ook benieuwd naar deze koolhydraatarme én glutenvrije recepten? Dan heb ik goed nieuws voor je!  Ik mag namelijk één kookboek weggeven! Hoe maak je kans op dit kookboek:

 • Volg Smaakvol Glutenvrij en Gezonde Recepten op Instagram
 • Volg Smaakvol Glutenvrij en Koken met Lisa op Facebook
 • Laat in een reactie (op deze blog zelf) weten voor wie jij een heerlijke maaltijd uit dit kookboek zou maken en waarom

Op woensdag 1 april maak ik de winnaar bekend. De winnaar ontvangt daarna van Lisa het kookboek.

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik het kookboek heb gekregen.

11 gedachten over “Lisa kookt koolhydraatarm (en glutenvrij) + WINACTIE

 1. Ik ben nog niet zo lang bekend met glutenvrij, maar omdat mn puber diagnose Coeliakie heeft, probeer ik allerlei glutenvrije gerechten uit, zodat hij zo ‘normaal mogelijk’ kan eten. Ik zou super blij zijn met dit kookboek!!

 2. Dit kookboek staat al heel lang op mijn droomlijstje! Sinds vorig jaar eet ik glutenvrij en ik wil nog zoveel ontdekken. Ik kook hier veel voor mijn man en 2 kinderen. Dit zou geweldig zijn. ❤️

 3. Zag dit boek al een paar keer voorbij komen en ben er super benieuwd naar!Ik was jaren koolhydraat verslaafd,maar écht.Heb het nu al goed afgebouwd maar kan zeker nog beter.Denk dat dit kookboek mij daarin goed kan helpen.Koken doe ik graag voor mijn echtgenoot,dochter en kleinzoontjes ❤️

 4. Leuke actie! Ik zou iets gaan maken voor mijn gezin. Ze gaan steeds meer van ‘mijn ‘ eten proeven dus lekkere recepten zijn welkom!

 5. Geweldig, ben van het uitproberen van nieuwe recepten en dit lijkt me een gaaf kookboek. Ik zou gaan koken voor zoon met coeliakie, ik ikzelf ook coeliakie en mijn man eet dan gewoon lekker mee met nieuwe inspiratie uit dit kookboek.

 6. Dit kookboek staat op men wishlist! Ik zou er heel graag een recept uit proberen voor mijn vriend. We zijn binnenkort 2 jaar samen.

 7. Woaw wat gaaf dit boek
  Dat zo mij wel veel inspiratie
  Geven om gezond en gevarieerd en lekker te koken
  Ik doe heel graag mee ❤️

 8. Ik bak en kook graag. Omdat mijn dochter Hanna coeliakie heeft, ben ik altijd op zoek naar glutenvrije recepten die voor het hele gezin lekker zijn. Hoop met het boek ‘Lisa kookt koolhydraatarm & glutenvrij ‘ weer nieuwe inspiratie te krijgen. Leuke blog & winactie!

 9. Zeer handig! Nu vraagt mijn man steeds om lasagne maar misschien straks wel om wat anders lekkers uit dat boek en ik hou wel van variatie! En wie weet val ik er wel wat van af

 10. Oooh in deze Corona tijd is een kookboek altijd welkom, dan kan ik lekker veel experimenteren en nog steeds gezond eten desondanks we in quarantaine zitten XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *