Maaltijdboxen – Hello Fresh

Maaltijdboxen – Hello Fresh

Ik heb afgelopen week 3 maaltijdboxen van Hello Fresh mogen testen via Maaltijdbox.com. Op de site van Maaltijdbox.com vind je uitgebreide informatie over glutenvrije maaltijdboxen. Ik deel graag mijn erg positieve ervaringen met jullie.

De bestelling

Op de site van Hello Fresh, onder het kopje ‘’op het menu’’ kun je alle maaltijden zien waaruit je kunt kiezen. Dit menu wisselt per week en iedere week worden er duidelijk de volgende kenmerken aangegeven:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Veggie
  • Family
  • Quick & Easy
  • Calorie focus

Ik koos 3 maaltijden van het toen geldende weekmenu. Of beter gezegd: er werden voor mij 3 maaltijden gekozen. Er stonden deze week namelijk precies 3 glutenvrije maaltijden tussen.

De bezorging

Na het kiezen van de maaltijden kon ik zelf aangeven wanneer de maaltijdboxen bezorgd konden worden. Ik koos voor de zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 13.00 uur. De vrijdag daarvoor kreeg ik een sms met daarin een melding dat er werd verwacht dat de bestelling de volgende dag rond 11.15 uur bezorgd zou worden. Op zaterdagochtend kreeg ik om 10.30 uur weer een sms met de melding dat ik mijn bestelling kon volgen. Hieruit bleek dat de postbezorger er tussen 10.55 uur en 11.10 uur zou zijn.

Ik vind het altijd super fijn als ik weet wanneer ik een pakketje kan verwachten. Zo kun je ervoor zorgen dat je thuis bent en niet net een boodschap aan het doen bent. Of ervoor zorgen dat je niet toevallig net onder de douche staat of iets dergelijks. Zo weet je zeker dat je zelf het pakketje in ontvangst kan nemen en de postbezorger en daarmee je bestelling niet misloopt.

Unboxing

Het uitpakken was echt ontzettend leuk om te doen. Helemaal als je dat voor de eerste keer doet, aangezien je dan geen idee hebt wat je te wachten staat. De filmpjes van het ‘’unboxen’’ heb ik dan ook meteen gedeeld in mijn Instagram Stories. Ik deel hier graag nog een paar foto’s van het ”unboxen”.

Kapsalon met kipgyros

De kapsalon met kipgyros was de eerste maaltijd die we hebben geprobeerd. Met we bedoel ik natuurlijk mezelf, maar ook mijn vriend (sinds kort verloofde!) mijn zus en haar man en hun 2 kindjes. Omdat de maaltijdbox voor 4 personen was, hebben we er een voor- en nagerecht bij gemaakt.

Het is heel erg makkelijk dat je een ‘’box’’ uit de koelkast pakt en meteen kan starten met koken. Je hoeft niet eerst allerlei ingrediënten bij elkaar te verzamelen en na te denken hoe of wat je klaar wil maken.

Deze maaltijd was erg lekker en goed gekruid. Van de drie maaltijden die ik heb getest, was dit denk ik de lekkerste!

Quinoa met gemarineerde feta

De tweede maaltijd die we hebben geprobeerd was de quinoa met gemarineerde feta. Deze tweede maaltijd testte ik met hetzelfde gezelschap. Dit keer heb ik zelf niet hoeven koken, maar heeft mijn zus samen met haar man gekookt.

We hadden allemaal nog nooit echt quinoa gegeten en wisten dus ook niet goed wat we er van konden verwachten. We vonden het er net wat minder lekker uit zien dan de vorige maaltijd, maar al snel bleek dat deze maaltijd toch erg lekker was! Deze maaltijd was eigenlijk veggie, maar mijn zus had nog wat shoarma in huis en heeft dit er bij klaar gemaakt. Dat vonden we met z’n allen wel een lekkere/goede toevoeging aan de maaltijd.

Mexicaanse gebakken tartaar

De laatste maaltijd, de Mexicaans gebakken tartaar, testte ik samen met mijn vriend en mijn ouders. Ook deze maaltijd was erg lekker en goed gekruid.

Bij deze maaltijd heb ik voor het eerst zelf mais gekookt en samen met zwarte bonen en andere ingrediënten door de salade gedaan. Op dit idee was ik zelf niet snel gekomen, maar het was wel erg lekker. Het leuke is dat als je nu de volgende keer zoiets in de supermarkt ziet liggen sneller bedenkt wat voor lekkere dingen je er allemaal mee kan maken.

De recepten

Op het recept staat erg duidelijk aangegeven hoe je de maaltijd bereid, maar ook wat de voedingswaarden en allergenen zijn.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met Hello Fresh is echt heel erg goed!

Hello Fresh is de ideale uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben om na te denken over hun weekmenu of om boodschappen te doen, maar wel de tijd hebben om lekkere maaltijden te bereiden!

Het enige wat ik een dingetje vind is de prijs. Niet dat ik het super duur vind voor hetgeen wat je krijgt, er zit namelijk ook een stukje service en gemak in de prijs. Maar als ik zelf boodschappen doe en kook ben ik een stuk goedkoper uit. Het nadeel bij zelf koken is natuurlijk weer de tijd die het kost om boodschappen te doen etc.

Wat zijn jouw ervaringen met Hello Fresh?

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de maaltijdboxen toegestuurd heb gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *