Maaltijden van Kooc

Maaltijden van Kooc

Ik mocht van Kooc 3 maaltijden testen. Daarom bestelde ik een paar weken geleden 3 maaltijden via de site van Kooc

Ik koos voor de maaltijden: spaghetti bolognese met rundvlees, paddestoelen en courgette / tomatenrisotto met kabeljauw en broccoli / bloemkoolnasi met kipsate en atjar. 

Bestelling / Bezorging

Op de site kun je de maaltijden selecteren op vis, vlees, vegan of alles. In totaal zijn er 17 maaltijden verkrijgbaar, waar ik dus 3 maaltijden  van mocht testen. Bij het bestellen kon ik uit diverse bezorgmomenten kiezen. Ik koos dinsdag 9 juli tussen 17.00 uur en 22.00 uur als bezorgmoment. 

Op dinsdag 9 juli kreeg ik om 09.00 uur een sms waarin stond dat tussen 18.00 uur en 19.00 uur de maaltijden bij mij thuis bezorgd zouden worden. Even later kreeg ik ook nog een mail met daarin hetzelfde bericht. Daarnaast kon ik mijn bestelling ook nog volgen via een track & trace code. Rond 18.30 uur ging uiteindelijk de deurbel. Toen ik open deed zag ik de postbezorger staan met een grote koelbox voor zich. Hij vroeg me erg netjes of ik maaltijden van Kooc had besteld. En toen ik daar met ja op antwoordde, opende hij de grote koelbox en kreeg ik een pakketje met daarin de 3 maaltijden overhandigd. 

Ik vond het erg fijn dat ik in de ochtend een specifieker tijdstip door kreeg. Op deze manier kun je hier gedurende de dag beter rekening mee houden. Ook de manier van levering vind ik erg netjes. De koelbox werd mee genomen tot aan mijn voordeur. Op deze manier kun je zelf zien dat de maaltijden ook echt gekoeld vervoerd/bezorgd worden. 

Maaltijden

De 3 maaltijden hadden allemaal een redelijk lange opwarmingstijd. Bij andere kant-en-klaar maaltijden zie je vaak dat je ze kort even in de magnetron moet zetten. Bij de maaltijden van Kooc is dat niet het geval. Ik had als keuzemogelijkheden: 8-10 minuten in de pan, circa 25 minuten in de oven op 150 graden Celsius of circa 25 minuten in de steamer op 110 graden Celsius. 

Toen ik de maaltijden in de verpakkingen zag, dacht ik dat dit aan de krappe kant zou zijn voor één maaltijd. Schijn bedriegt, want het was juist aan de ruime kant voor één maaltijd. Helemaal als je ook een voorgerecht of een nagerecht pakt, dan zijn de maaltijden aan de ruime kant en zou je er met 2 personen van kunnen eten. Althans, dat lukte mij en mijn vriend wel.

Bloemkoolnasi met kipsate en atjar

Dit was de eerste maaltijd die ik testte. Het folie liet niet los. Ik heb het folie door moeten steken met een schaar/mes. Ik heb de maaltijd opgewarmd in de oven. Ik vond de maaltijd soms wat aan de drogere kant. Wellicht dat dit door het opwarmen in de oven komt, geen idee. Qua smaak vind ik dat de maaltijd wat meer gekruid had mogen zijn. Dit zou de maaltijd net wat smaakvoller maken. Vandaar dat ik zelf nog wat extra kruiden aan de maaltijd heb toegevoegd.

Tomatenrisotto met kabeljauw en broccoli

De tweede maaltijd heb ik ook opgewarmd in de oven. Het folie liet deze keer wel makkelijk los. Ook van deze maaltijd vond ik dat het net wat meer gekruid had mogen zijn. Daarom heb ik ook aan deze maaltijd zelf nog wat kruiden toegevoegd. En ook deze maaltijd vond ik soms wat aan de drogere kant. Ik vond deze maaltijd minder lekker dan de eerste maaltijd.

Spaghetti bolognese met rundvlees, paddestoelen en courgette

Omdat ik de andere 2 maaltijden heb opgewarmd in de oven en allebei soms net wat aan de drogere kant vond, heb ik besloten om deze maaltijd op te warmen in de pan. Ook van deze maaltijd liet het folie wel makkelijk los. Deze maaltijd was goed van smaak en helemaal niet droog. Dit was veruit de lekkerste maaltijd van de drie! Ik ben vooral erg benieuwd welke spaghetti ze voor deze maaltijd gebruikt hebben, want die was heel erg lekker en nauwelijks van glutenbevattende spaghetti te onderscheiden. Ook mijn vriend (die gewoon gluten eet) vond deze spaghetti lekker, terwijl hij andere glutenvrije spaghetti niet lekker vind.

Conclusie

De maaltijden van Kooc zijn erg makkelijk als je geen zin hebt om te koken. Wel moet je hierbij rekening houden met een redelijk lange bereidingstijd. Althans, langer dan bij andere kant-en-klaar maaltijden. Van de 3 maaltijden die ik getest heb vond ik de spaghetti bolognese met rundvlees, paddestoelen en courgette veruit het lekkerst! Wel vind ik de maaltijden aan de prijzige kant, namelijk tussen  € 5,49 en € 8,95 per maaltijd. Gezien het feit dat ik de eerste twee maaltijden wat aan de drogere kant vond, weet ik niet of ik er dit snel voor over zou hebben. Maar zoals ik aan gaf kan het ook aan de bereidingswijze hebben gelegen. En waren de maaltijden minder droog geweest als ik ze op een andere manier had opgewarmd. Daarnaast zou ik dan ook voor lief moeten nemen dat ik de maaltijden zelf nog extra zou moeten kruiden .

Ben jij bekend met de maaltijden van Kooc? Wat zijn jouw ervaringen?

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de 3 maaltijden gekregen heb om te testen.

2 gedachten over “Maaltijden van Kooc

 1. leuk dat je de maaltijden van kooc mocht testen
  Ik heb. Ze zelf nog niet geprobeerd
  Omdat kooc in België niet Leverd
  De spaghetti zag er inderdaad het lekkerste uit en
  Zou wel eens een uitkomst kunnen zijn
  Bij een dagje weg
  Leuk dat je jou ervaringen hier neer schrijft vd kooc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *