Marloes aan het woord

Marloes aan het woord

Iedere week interview ik een glutenvrij persoon. Ik ben erg benieuwd waarom diegene glutenvrij eet, en hoe zijn/haar ervaringen zijn omtrent het glutenvrije dieet zowel binnenshuis als buitenshuis.

Vandaag het verhaal van Marloes. Jullie kennen haar misschien wel van de blog wonderlicious.nl. Marloes eet glutenvrij wegens een chronische vermoeidheid na Q-koortsbesmetting. Zij heeft dus niet de diagnose coeliakie, waardoor zij dus niet ziek wordt na het eten van gluten en dus minder nauw hoeft op te letten als zij gaat uit eten of op vakantie gaat. Ondanks dat gaat zij toch niet vaak uit eten, omdat ze vind dat ze zelf erg lekker kan koken!

 

 

Wie ben je, hoe lang eet je glutenvrij en waarom?

Mijn naam is Marloes, smulpaap en blogger op Wonderlicious.nl. Ik eet ongeveer een jaar voornamelijk glutenvrij wegens chronische vermoeidheid na Q-koortsbesmetting ruim 8 jaar geleden. Ik doe alles wat binnen mijn macht ligt om me zo gezond en fit mogelijk te voelen en glutenvrij eten is één van de dingen waarvan ik denk dat het me meer energie geeft. Daarnaast heb ik minder last van een opgeblazen gevoel als ik geen gluten eet.

 

Hoe ga je thuis om met het glutenvrije dieet?

Doordat ik alleen woon kan ik precies eten waar ik mezelf goed bij voel en waar ik zin in heb, ik hoef tenslotte met niemand rekening te houden. Brood en pasta eet ik nauwelijks, meestal alleen wanneer ik er écht behoefte aan heb of iemand te eten krijg.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije merk?

Op dit moment het glutenvrije assortiment van Albert Heijn. Het brood uit dit assortiment heb ik nog niet geprobeerd. Het meeste glutenvrije brood vind ik niet lekker, tot nu toe bevalt alleen het brood van Yam me. Nadeel is wel dat dit erg prijzig is.

 

Waar doe jij jouw glutenvrije boodschappen?

Net waar ik ben, meestal is dit of bij Albert Heijn of bij de natuurwinkel in de buurt.

 

Hoeveel besteed je gemiddeld per maand aan glutenvrije boodschappen?

Geen flauw idee. Wel is het zo dat ik het geld wat ik te besteden heb voornamelijk uitgeef aan eten. Ik vind het belangrijk goed en gezond te eten, hierdoor voel ik me fysiek en mentaal beter. Het meeste dat ik koop is biologisch en bestaat uit groenten en fruit. Als ik glutenvrije producten koop zijn dit producten als amandelmeel, havermout etc.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Oei, dat is lastig kiezen. Er zijn zóveel lekkere glutenvrije recepten! Wat er als eerste in mij opkomt is bananenbrood. Dit vind ik erg lekker, want al eet ik weinig zoet, ik ben nog steeds een zoetekauw. Ook bloemkoolpizza vind ik een fijn gerecht. Hiermee eet ik erg gezond en heb ik tóch het idee dat ik een dikke pizza eet. Maar dan lekkerder. En glutenvrije havermout als ontbijt, mmmmm!
Wat is jouw meest positieve en meest negatieve ervaring met een restaurant?

Eerlijk gezegd ga ik niet vaak uit eten omdat ik vind dat ik zelf erg lekker kan koken. Die ene keer dat ik uit eten ga zondig ik en let ik niet op of iets wel of niet glutenvrij is. Het is bij mij niet zo dat ik ziek word na het eten van gluten, dus erg streng hoef ik er niet op te letten.

 

Wat waren jouw ervaringen van jouw laatste vakantie?

Ook wat vakantie betreft geldt: ik eet het liefst zo gezond mogelijk en let wel op of iets glutenvrij is of niet, maar ik ben niet super streng. Overigens kan ik me niet heugen dat ik écht op vakantie ben geweest. Met ‘echt’ bedoel ik lang en/of ver weg. Hm, wordt weer eens tijd!

 

Bekijk ook de verhalen van Jose, Mirjam, Tessa, Elsemieke, Leyla, LysanneFabienne, Daisy en Amy.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *