Marlou in Dierenrijk Europa en de Efteling

Marlou in Dierenrijk Europa en de Efteling

Marlou deelt vandaag haar glutenvrije ervaringen in Dierenrijk Europa en de Efteling. Nu de corona maatregels allemaal weer iets soepeler worden, zit er misschien een bezoekje aan Dierenrijk Europa of de Efteling wel in. Dus haar verhaal kan ons zeker helpen bij de glutenvrije voorbereidingen voor een dagje weg.

Dierenrijk Europa (maart 2020)

Voordat ik begin, wil ik er even bij vermelden dat ik de dierentuin op een rustige doordeweekse dag heb bezocht. Ik verwacht dat het op drukkere momenten hetzelfde is geregeld maar het kan wellicht wat langer duren. 

Voordat wij een dagje weggaan neem ik altijd zelf eerst contact op met het bedrijf waar wij heen gaan. Ik werd uiterst vriendelijk telefonisch ter woord gestaan en de medewerker aan de telefoon wist meteen waar ik het over had. Dat was een goed voorteken! Voor de zekerheid had ik zelf toch nog wat meegenomen. 

Het restaurant van Dierenrijk Europa bevind zich in het zelfde gebouw als de receptie. Ik sprak een medewerker aan en vroeg naar de opties. Deze waren reuze! Verschillende soorten snoep, er kon een salade gemaakt worden, broodjes en friet met snacks. 

Ik was gegaan voor friet met snacks, ik had de keuze uit een frikadel, kroket en zelfs een bamischijf. Ik koos uiteindelijk voor de kroket en de medewerker kwam even later naar mij toe met de verpakkingen zodat ik het zelf nog een keer kon controleren. Nadat ik alles nog een keer had gecontroleerd zette ze netjes een aparte frituur aan en ging aan de slag. Ze hebben nog een buffetje met verschillende soorten sauzen van het merk Remia. Hierin was ook genoeg keuze (aanbod wisseld wel eens, maar mayonaise was er altijd) deze kon je zelf tappen in losse bakjes, ze komen dus ook niet in aanmerking met eten wat gluten bevat. 

Ik heb er helaas geen foto van gemaakt, maar het was erg lekker en zeker geslaagd! De medewerker wist meteen wat ik bedoelde en pakte alles hygiënisch goed aan. Verspreid over het park zijn ook nog wat glutenvrije chips en water ijsjes te verkrijgen. 

Efteling en Bosrijk (mei 2020) 

Ik heb al een aantal jaar een abonnement bij de Efteling. Ik stond dan ook weer te stuiteren toen ik hoorde dat het park weer open ging. Het eten in de Efteling is erg goed geregeld, je kan er oa gluten- en lactose vrije pannenkoeken eten, friet met snack en daar waar mogelijk willen ze de gerechten aanpassen (sporen van gluten zijn dan niet uitgesloten!). Wij hadden last minute besloten om ook een nachtje te blijven slapen in Bosrijk. Voor mij was dit de eerste keer sinds ik een glutenvrij dieet volg dat wij overnachten op het park. Ontbijt bij een overnachting is sinds een aantal maanden inclusief. Bij de reservering had ik aangegeven dat ik glutenvrij moet eten, dit was geen enkel probleem. 

Op het park:

Zoals ik al eerder benoemde zijn er verschillende opties waar je op het park glutenvrij kan eten. Tot mijn verbazing ontdekte ik het kraampje tegenover de Gondoletta. Dit kraampje verkoopt Chineese gerechten. Je kan zelf kiezen wat je wilt, bami, nasi, witte rijst etc en een verschillende soorten toppings. Zij scheppen de topping met schone lepels in een naar gekozen bakje met rijst en warmen dit in een gesloten bakje op in de magnetron. 

De medewerker pakte netjes de allergie lijst erbij en vertelde mij wat mogelijk was. Ik besloot te gaan voor de nasi ipv de witte rijst. Een topping liet ik achterwege. Maar daar bestond de keuze oa uit sate en kerry. Ze pakte netjes met schone handschoenen het bakje, sloot deze en warmde deze op in de magnetron. De nasi was erg lekker (en vegetarisch overigens!) en goed op smaak. 

De nasi koste zonder topping €4,50

Snoepkraampjes: 

Er zijn twee snoepwinkels in de Efteling. De snoepwinkel in Ruigrijk heeft een jellybean wand, deze zijn allemaal glutenvrij! Je mag een bekertje pakken en deze kun je vullen met de smaken die je zelf het lekkerst vind. Daarnaast zijn (bijna) alle zuurstokken en lolly’s glutenvrij. 

Bosrijk: 

Bosrijk biedt een bezorg service, je kan bestellen vanuit je huisje / appartement en het wordt bezorgd. Helaas zitten daar geen glutenvrije opties bij. 

Diner: 

Bosrijk heeft een eigen restaurant. Hier hebben wij met het diner geen gebruik van gemaakt maar ze bieden wél glutenvrije opties aan. 

Ontbijt: 

Bij de reservering had ik aangegeven dat ik glutenvrij moest eten. Bij ontvangst van het ontbijt waren ze hiervan op de hoogte en de glutenvrije broodjes kwamen er al snel aan. Gezien de huidige situatie is het ontbijt momenteel geen buffet maar wordt het geserveerd op etagaires. De broodjes en beleg zijn hierop geserveerd, het beleg boven de broodjes dus ik durfde dit wel aan. Uiteraard waren ze niet te beroerd om een plakje kaas voor mij uit de keuken te gaan halen. We kregen nog een roerei met (of zonder) bacon en ik kreeg nog een warm croissantje en chocolade broodje. Het ontbijt was zeker erg geslaagd! 

Uit het verhaal van Marlou halen we dat zij al bij de Efteling is geweest nadat de Efteling gesloten is geweest in verband met de corona maatregelen. Fijn om te lezen dat het glutenvrije dieet prima te doen is bij zowel Dierenrijk Europa en de Efteling, ook in combinatie met de corona. Zelf heb ik ook al eens een blog geschreven over de Efteling, deze lees je hier (voor corona).

Wil jij graag jouw verhaal delen over jouw dagje uit? Neem dan even contact met me op. Er zullen weinig mensen deze zomer echt op vakantie gaan naar het buitenland, maar voornamelijk hun vakantie besteden in eigen land. Hoe fijn is het dan als we elkaar vooruit helpen en elkaar attenderen op glutenvrije dagjes uit / restaurants / hotels / etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *