De Nationale Gezondheidsbeurs – Februari 2018

De Nationale Gezondheidsbeurs – Februari 2018

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn zus naar de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Het stond voor mij al langer op de planning om eens naar deze beurs te gaan, maar eerder was het er helaas nog niet van gekomen. Deze keer kwam het agenda technisch beter uit én had ik twee gratis toegangskaartjes via Glutenvrijemarkt.com kunnen krijgen.

De beurs was van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het was voor ons ruim één uur rijden, enkele reis. Dus we zijn om 08.30 uur vertrokken naar Utrecht. We waren mooi een paar minuten voor 10 uur daar, dus we hoefde gelukkig niet zo heel lang te wachten voordat we naar binnen mochten. En een ander geluk is dat het in het begin nog niet zo druk was op de beurs.

Op vrijdag was er een bloggersbijeenkomst van Allergieplatform.nl. Helaas kon ik niet bij deze bijeenkomst zijn. Maar natuurlijk heb ik wel even geïnformeerd hoe het was geweest. Een aantal bloggers hebben bij deze stand hun visitekaartje samen met een stukje tekst achter gelaten op een whiteboard. Er werd me gevraagd ik hier alsnog iets op wilde zetten: maar natuurlijk!

Eerder heb ik al wel eens een reep  van Nakd geproefd, die ik erg lekker vond. Deze dag proefde ik er niet één, maar ik denk wel een stuk of vijf. Ik vond ze allemaal even lekker! Er werden giftboxen verkocht. Hierin zitten 10 verschillende soorten repen. Ik mocht één van deze giftboxen meenemen om alle repen op mijn gemak te kunnen proeven en beoordelen. Binnenkort lees je op mijn blog wat ik er van vond!

Ik had nog niet eerder de producten van Kooc geprobeerd. Maar wat was dat een aangename verrassing zeg! We hebben twee maaltijden mogen proberen. De ene vond ik lekkerder dan de andere, maar dat komt omdat ik zelf niet zo’n fan van quinoa ben. Voor € 8,00 heb je een overheerlijke kant-en-klaar maaltijd in huis. Het kost wat geld, maar dan heb je wel een erg gezonde maaltijd!

Bij Glutenvrijemarkt.com hoopte ik kennis te kunnen maken met Marieke. Helaas was zij er deze dag niet bij. Met haar heb ik namelijk veel contact, met name over de gastblogs. Het zou leuk zijn geweest als ik haar had ontmoet, maar wellicht gebeurt dit nog snel! Ik heb zelf niets gekocht bij Glutenvrijemarkt.com, omdat ik vorige week een bestelling had gedaan via de webshop. Mijn zus daarentegen heeft wel het een en het ander gekocht.

Er lag een erg mooi kookboek bij de stand van Compleet Glutenvrij, namelijk ‘’Boom geniet zonder gluten’’. Dit kookboek kon ik niet laten liggen. En een leuke bijkomstigheid: hij is ook nog eens gesigneerd! Bij Compleet Glutenvrij kocht ik verder ook croutons. Ik zag dit liggen en bedacht me dat ik die eigenlijk sinds ik glutenvrij eet, nooit meer heb gegeten.

 

 

 

Mijn zus en ik hadden allebei wat eten van thuis mee genomen. Niet te veel natuurlijk, want we waren ons er allebei van bewust dat we hoogstwaarschijnlijk genoeg zouden proeven en kopen op de beurs. Gelukkig maar dat we niet al te veel bij hadden, want er was een ‘’Free From Terras’’. We genoten hier allebei  van een lekkere hartige taart. Ik dronk er een verse jus bij en mijn zus een ander sapje.

Vanuit dit terras hadden we mooi uitzicht op de stand van Sportbay. Hier konden mensen kijken hoe soepel zij nog in de heupjes zijn, door even te hoepelen. Mijn zus durfde deze uitdaging aan. Ik daarentegen niet. Ik was bang dat ik af zou gaan voor alle mensen die stonden te kijken. Haha! Het was overigens wel erg leuk om naar te kijken en te zien dat iedereen op een andere manier ‘’hoepelt’’.

Als afsluiting woonde wij de lezing van Monique van Beter Door Eten bij. Het was een erg interessante lezing, waar ik zeker wel iets aan heb gehad. Na deze lezing hebben we zelf ook nog even met Monique gekletst. Natuurlijk volg ik haar op Instagram en Facebook, maar het is dan toch ontzettend leuk om haar eens te ontmoeten.

Natuurlijk hebben we bij nog veel meer stands gekeken en geproefd dan wat hierboven staat vermeld! Rond 16.00 uur waren we uiteindelijk weer thuis. Het was een erg leuke en gezellige dag samen met mijn zus. Ook was het vooral een erg lekkere dag, want we hebben volop dingen geproefd en gegeten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *