Nieuwe ervaring: uit eten bij ‘t Kerkzicht – Diessen

Nieuwe ervaring: uit eten bij ‘t Kerkzicht – Diessen

Mijn ouders hadden via vrienden een friettent door gekregen waar je goed glutenvrij kon eten. Ik ben door mijn ouders samen met mijn vriend uitgenodigd om daar eens mee te gaan eten en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik had geen flauw idee waar we heen gingen, het was een echte verrassing. Uiteindelijk kwamen we aan bij ’t Kerkzicht in Diessen, dit is een eetcafé / cafetaria.

De eigenaar heeft zelf kinderen die coeliakie hebben. Hij weet dus precies wat deze ziekte inhoud, maar ook hoe hij hiermee om moet gaan bij de bereiding van het eten. Wij zijn zelf bij de cafetaria geweest en niet bij het eetcafé.

Bij de cafetaria was er keuze uit diverse glutenvrije snacks: frikandel, kroket, kipnuggets, mexicano of loempia. Mijn loempia werd netjes in een andere ruimte gebakken en werd geserveerd op een bord, terwijl de snacks van mijn ouders werd geserveerd in standaard plastic bakjes.

Na het eten pakte mijn ouders en vriend nog een softijsje. Ik had hier eigenlijk ook wel zin in, maar ik had geen flauw idee of dat hier gluten in konden zitten of niet. Toen ik dit navroeg aan de balie werd al gauw de eigenaar erbij geroepen. Het softijs kon sporen van bevatten. Dit was voor mij een reden om het niet te pakken. Hij had echter wel een glutenvrij alternatief: een bol vanille ijs met karamel er in, witte chocolade er om heen en geserveerd met karamelsaus. Dat klonk verrukkelijk en de keus was al snel gemaakt! Het was echt heerlijk!

Het was duidelijk te merken dat ze goed wisten wat coeliakie inhoud, maar ook hoe hier rekening mee moet worden gehouden bij de bereiding van het eten. Ik was erg gerustgesteld aan het eten, want ik wist dat er eigenlijk niets fout kon gaan! Kortom: een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *