Nieuw recept: Appeltaart

Nieuw recept: Appeltaart

Het was voor mij vroeger altijd een groot feest als er iemand jarig was. Ik, als klein meisje, bakte dan altijd samen met mijn oma een overheerlijke appeltaart. Er ging niets boven ”oma’s appeltaart”! Het was voor mij dus ook een grote teleurstelling toen ik glutenvrij moest en ”oma’s appeltaart” niet meer mocht hebben. Al gauw kwam ik uit op dit recept. Deze appeltaart komt toch heel dicht in de buurt van ”oma’s appeltaart”! Dat vinden gelukkig ook de andere mensen die de vergelijking tussen beide appeltaarten kunnen maken en die wel gluten mogen hebben.

 

Benodigdheden

  • 500 gram teff meel, € 3,99 Jumbo
  • 350 gram boter (lactosevrij), € 0,80 Jumbo
  • 275 gram witte basterdsuiker, € 0,40 Jumbo
  • 1 ei, € 0,17 Lidl
  • 4 gram zout, € 0,004 Jumbo
  • 1 kilo goudreinette, € 1,39 Jumbo
  • 80 gram rozijnen, € 0,18 Lidl
  • 1 eetlepel suiker, € 0,007 Lidl
  • 1 eetlepel kaneel, € 0,12 Lidl
  • 2 eetlepels citroensap, € 0,03 Lidl

 

Prijs

  • € 7,09; voor 1 taart

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet een springvorm van 28 centimeter in.
  • Meng in een kom de meel, de boter, de basterdsuiker, het zout, 1 eetlepel citroensap en de helft van het ei tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg een bol in leg deze in de koelkast.
  • Schil de appels, snij de appel in schijfjes en doe ze in een kom.
  • Voeg de suiker, de kaneel en 1 eetlepel citroensap toe aan de appels.
  • Bekleed met ongeveer de helft van het deeg de springvorm, dus zowel de bodem als de rand.
  • Wel de rozijnen in een bak met water en dep de rozijnen droog.
  • Voorzie de bodem van een laag appels en strooi daar wat rozijnen over. Herhaal deze stap tot de appels op zijn en de springvorm goed gevuld en verdeeld is met zowel de appels als de rozijnen.
  • Met de rest van het deeg maak je kruimels, waarmee je de appels bedekt.
  • Bestrijk de taart met de rest van het ei.
  • Bak de taart in 75 minuten gaar.
  • De appeltaart is zowel warm als koud te serveren.
  • Eet smakelijk!

3 gedachten over “Nieuw recept: Appeltaart

  1. Is deze taart in te vriezen? De hele taart gaat niet op, het zou fijn zijn als ik met verjaardagen een stukje uit de vriezer kan halen. Groetjes Anne

    1. Dat is een hele goede vraag Anne. Haha. Ik heb het tot op heden zelf nog niet geprobeerd. Dus ik moet je het antwoord helaas verschuldigd blijven. De appeltaart wordt meestal met de gehele familie in één keer op gegeten. De volgende keer dat ik hem maak zal ik zelf ook eens een stukje invriezen, om te kijken wat dat doen. Ik laat het je weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *