Nieuw recept: Biscuitbodem

Nieuw recept: Biscuitbodem

Met een goede biscuitbodem kun je de lekkerste taarten maken! Slagroomtaarten, fondanttaarten, bavaroistaarten, vruchtentaarten, het kan allemaal! Ik wil graag dit recept met jullie delen voor de perfecte biscuitbodem, zodat jullie de lekkerste taarten kunnen maken en decoreren! Dit recept is erg makkelijk, maar ook erg goedkoop. Deze biscuitbodem kost immers nog geen € 1,00 aan ingrediënten!

 

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 30 gram bloem
  • 20 gram maïzena

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
  • Vet een springvorm van een diameter van 24 centimeter in en leg een velletje bakpapier op de bodem.
  • Klop in een kom 2 eierdooiers (bewaar de eiwitten, die heb je zo meteen nodig) met 20 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker tot een luchtige, romige crème. Hij hoort als een dik lint van je garde af te lopen.
  • Klop in een andere kom de 2 eiwitten heel stijf. Je kan eventueel een snufje zout toevoegen.
  • Voeg vervolgens geleidelijk 30 gram suiker toe en zorg dat dit goed is gemengd.
  • Schep de 2 mengsel bij elkaar. Zeef er vervolgens 30 gram bloem en 20 gram maizena boven. Spatel alles luchtig door elkaar.
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad.
  • Bak de biscuitbodem in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat de biscuitbodem even staan in de oven met de deur open, zodat hij langzaam af kan koelen en niet instort.
  • Haal hem vervolgens uit de oven en laat hem daar verder afkoelen.
  • Zodra de biscuitbodem is afgekoeld kun je er mee aan de slag. Je kunt er de lekkerste taarten mee maken!
  • Eet smakelijk!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *