Nieuw recept: Bosvruchten kwarktaart

Nieuw recept: Bosvruchten kwarktaart

Benodigdheden

  • 200 gram speculaas
  • 75 gram boter,
  • 500 gram kwark
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 blik HAK taart & vlaaivulling bosvruchten

Deze kwarktaart is ook lekker met een andere taart& vlaaivulling én nog lekkerder met een vulling van vers fruit!

 

Werkwijze

  • Leg een velletje bakpapier in een springvorm.
  • Verkruimel de speculaas.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Voeg de speculaaskruimels toe aan de boter en meng het goed door elkaar.
  • Bekleed de springvorm met het speculaasmengsel en druk de bodem stevig aan met een bolle kant van een lepel.
  • Laat de bodem zo lang in de koelkast rusten.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  • Voeg de kwark toe aan de slagroom.
  • Week ieder gelatineblaadje 5 minuten in koud water en knijp ze vervolgens uit.
  • Smelt de uitgeknepen gelatineblaadjes met 5 eetlepels water in een steelpannetje.
  • Voeg de gesmolten gelatineblaadjes toe aan het kwark/slagroommengsel.
  • Verdeel het kwark/slagroommengsel over de bodem.
  • Laat de taart minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verdeel de taart & vlaaivulling over de taart net voor het serveren.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *