
Nieuw recept: Broccolisoep met spekjes
Benodigdheden
- 2 eetlepels olijfolie, € 0,09 C1000
- 1 ui, € 0,07 Lidl
- 2 eetlepels bloem, € 0,12 Glutenvrijemarkt.com
- 1 blokje groentebouillon, €0,08 Jumbo
- 1 blokje kippenbouillon, € 0,08 Jumbo
- 125 gram spekreepjes, € 1,15 Lidl
- 500 gram broccoli, € 1,19 Lidl
- 350 milliliter melk (lactosevrij), € 0,62 Jumbo
Prijs
- € 3,40; voor 2 liter
Werkwijze
- Kook één liter water en voeg de twee bouillonblokjes toe.
- Snij de ui fijn. Verhit de olie in een grote pan en smoor de fijngesneden ui vier minuten.
- Roer de bloem door het ui mengsel en laat deze roux één minuut sudderen.
- Voeg al roerend geleidelijk de bouillon toe.
- Snij de broccoli klein. Voeg de broccoli toe.
- Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer zeven minuten koken tot de broccoli gaar is.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg de aangebakken spekjes en de melk toe.
- Breng de soep op smaak met peper en zout of andere kruiden.
- Laat de soep nog ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken.
- Serveer de soep in kommen.
- Eet smakelijk!