Nieuw recept: Bruschetta met tomaat

Nieuw recept: Bruschetta met tomaat

Benodigdheden

  • Ciabatta (4 x 50 gram)
  • 10 tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Handje verse basilicum

 

Werkwijze

  • Vul een kom met kokend water.
  • Snij met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
  • Leg de tomaten anderhalve minuut in het water en spoel ze vervolgens af met koud water.
  • Verwijder de velletjes van de tomaat.
  • Snij de tomaat door midden, verwijder de zaadjes en snij de tomaat verder in blokjes.
  • Doe de tomaat in een kom en voeg er een klein beetje olijfolie aan toe.
  • Snij de basilicum fijn en voeg dit toe aan de tomaten.
  • Pers de knoflook en voeg dit toe aan de tomaten.
  • Voeg ook nog een beetje peper toe aan de tomaten.
  • Dek de kom goed af en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de ciabatta broodjes in vieren.
  • Bestrijk beide kanten van de broodjes met een beetje olijfolie.
  • Bak de broodjes ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig zijn.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.
  • Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *