Nieuw recept: Caramel shortcake

Nieuw recept: Caramel shortcake

Benodigdheden

  • 180 gram boter
  • 55 gram suiker
  • Snufje zout
  • 180 gram Schär mix C
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een springvorm van 24 centimeter in.
  • Mix 120 gram boter, 55 gram suiker en een snufje zout romig.
  • Voeg de bloem in gedeeltes toe en mix net zo lang tot het een geheel is
  • Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met het deeg en druk het deeg een beetje aan.
  • Prik een aantal gaatjes in de bodem en bak de bodem in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taartbodem volledig afkoelen voordat je aan de volgende laag begint.
  • Smelt 60 gram boter in een pannetje.
  • Zorg ervoor dat het vuur laag staat. Voeg de gecondenseerde melk en de bruine basterdsuiker toe aan de gesmolten boter.  Blijf net zo lang roeren tot alles is opgelost. Zet het vuur vervolgens wat hoger. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken, terwijl je goed blijft roeren. De karamel is klaar als deze genoeg is ingedikt.
  • Laat de karamel een klein beetje afkoelen en giet dit daarna over de afgekoelde taartbodem.
  • Laat de caramel volledig afkoelen voordat je aan de volgende laag begint.
  • Smelt 200 gram pure chocolade au bain Marie en verdeel dit over de afgekoelde caramel laag.
  • Smelt 100 gram witte chocolade en maak daarmee strepen van links naar rechts op de chocoladelaag.
  • Maak vervolgens met een saté prikker strepen van boven naar beneden op de chocoladelaag.
  • Laat de chocoladelaag volledig uitharden voordat je hem aansnijdt.
  • Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *