Nieuw recept: Champignonsoep

Nieuw recept: Champignonsoep

Benodigdheden

  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem,
  • 100 gram kookroom
  • 1 rode ui
  • 150 gram hamblokjes

 

Werkwijze

  • Snij de ui fijn.
  • Bak de fijngesneden ui samen met de hamblokjes kort aan.
  • Snij de champignons in stukjes.
  • Kook 1,5 liter water en voeg de drie bouillonblokjes toe.
  • Voeg de gesneden champignons toe aan de bouillon.
  • Smelt in een andere pan de boter zacht.
  • Voeg rustig de bloem toe aan de boter en roer het goed door.
  • Voor rustig de kookroom toe aan de boter en de bloem en blijf het goed doorroeren tot je een witte saus krijgt.
  • Schep vervolgen een pollepel bouillon over naar de witte saus. Herhaal dit zo vaak als nodig is en je een lichtgebonden saus hebt.
  • Giet vervolgens de lichtgebonden saus terug bij de bouillon.
  • Roer de soep goed door elkaar.
  • Voeg de aangebakken ui en hamblokjes toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Laat de soep nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *