Nieuw recept: Chocolademousse

Nieuw recept: Chocolademousse

Benodigdheden

  • 340 milliliter slagroom
  • 250 gram pure chocolade
  • 15 gram boter
  • 5 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker

 

Werkwijze

  • Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte. Zet de slagroom zo lang in de koelkast, tot je hem nodig hebt.
  • Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
  • Voeg de boter en 5 eetlepels heet water toe en roer alles tot een gladde massa.
  • Sla het eiwit op tot sneeuw.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan de sneeuw. Blijf kloppen totdat alle suiker opgelost is.
  • Snij 50 gram chocolade in hele fijne stukjes.
  • Doe het chocolademengsel in een grote bak en meng er een kwart van het eiwit door.
  • Schep het overige eiwit, de slagroom, en de fijngesneden chocolade toe en spatel alles voorzichtig door elkaar. Let op dat je niet te lang schept, anders gaat alle lucht er uit.
  • Laat de chocolademousse ongeveer 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *