Nieuw recept: Chocoladetruffels

Nieuw recept: Chocoladetruffels

Benodigdheden

  • 200 gram pure chocolade
  • 20 gram boter
  • 10 milliliter room
  • Hagelslag
  • Cacaopoeder

 

Werkwijze

  • Smelt de chocolade samen met de boter en de room in een pannetje op laag vuur. Zodra dit een homogene massa is haal je het pannetje van het vuur.
  • Giet het chocolademengsel in een diep bord en laat het ongeveer 2 uur rusten, totdat het chocolademengsel wat dikker is en je het goed kan rollen.
  • Pak 2 borden, strooi op het ene bord wat hagelslag en op het andere bord wat cacaopoeder.
  • Draai van het chocolademengsel 15 bolletjes.
  • Rol een bolletje of door de cacaopoeder, of door de hagelslag, of door beide.
  • Laat de chocoladetruffels nog wat verder uitharden.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *