Nieuwe recept: Ei muffins

Nieuwe recept: Ei muffins

Afgelopen weekend hebben we samen met mijn schoonfamilie geluncht. Ik vind het altijd super gezellig om met z’n allen te tafelen, of het nu voor de lunch of voor het diner is. Ik moest op dit moment zelf rekening houden met coeliakie en een lactose-intolerantie. En mijn schoonzusje is bezig met een Low Carb – High Fat dieet. Dit was voor mij het ideale moment om weer even de keuken in te duiken en een lunch voor ons samen te maken. De rest had lekkere broodjes, croissantjes en worstenbroodjes. Iets wat wij helaas niet mocht hebben, maar daarom maakte ik heerlijke ei muffins en gevulde paprika’s.

 

Benodigdheden

  • 7 eieren
  • 35 milliliter melk
  • 1 ui
  • 0,5 paprika
  • 25 gram champignons
  • 125 gram spekjes

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de ui, de paprika en de champignons fijn.
  • Bak de spekjes kort aan.
  • Voeg de fijn gesneden groenten toe en bak dit nog ongeveer 4 minuten mee.
  • Vet ondertussen 12 muffin-vormpjes in.
  • Verdeel de groentenvulling over de ingevette muffin-vormpjes.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg de melk aan de eieren toe en roer dit goed door elkaar.
  • Breng het eimengsel op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Verdeel het eimengsel over de muffin-vormpjes.
  • Bak de ei muffins in ongeveer 15 tot 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *