Nieuw recept: Gevulde paprika’s

Nieuw recept: Gevulde paprika’s

Afgelopen weekend hebben we samen met mijn schoonfamilie geluncht. Ik vind het altijd super gezellig om met z’n allen te tafelen, of het nu voor de lunch of voor het diner is. Ik moet zelf rekening houden met coeliakie en een lactose-intolerantie. En mijn schoonzusje is bezig met een Low Carb – High Fat dieet. Dit was voor mij het ideale moment om weer even de keuken in te duiken en een lunch voor ons samen te maken. De rest had lekkere broodjes, croissantjes en worstenbroodjes. Iets wat wij helaas niet mocht hebben, maar daarom maakte ik heerlijke ei muffins en gevulde paprika’s.

 

Benodigdheden

  • 4 paprika’s, € 2,64 Lidl
  • 1 ui, € 0,07 Lidl
  • 75 gram mais, € 0,10 Lidl
  • 1 teentje knoflook, € 0,05 Lidl
  • 75 gram champignons, € 0,24 Lidl
  • 500 gram gehakt, € 1,70 Lidl

Deze gevulde paprika’s zijn ook erg lekker als je er wat geraspte kaas over strooit, voor je ze in de oven doet. Ik had helaas geen lactosevrije kaas liggen en kon dit dus niet toevoegen aan het recept.

 

Prijs

  • € 4,80; voor 8 gevulde paprika’s
  • € 0,60; voor 1 gevulde paprika

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de ui en de champignons in stukjes en pers de knoflook.
  • Bak het gehakt rul.
  • Voeg de gesneden groenten en geperste knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 4 minuten mee.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Snij de paprika’s ondertussen door midden en verwijder de zaadjes.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s.
  • (Strooi eventueel geraspte kaas over de gevulde paprika’s)
  • Bak de gevulde paprika’s in ongeveer 15 tot 25 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Eet smakelijk!

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *