Nieuw recept: Krentenbollen

Nieuw recept: Krentenbollen

Benodigdheden

  • 250 gram broodmeel
  • 2 theelepels wijnstijnpoeder
  • 6 eetlepels suiker
  • 150 gram magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 gram rozijnen

 

Werkwijze

  • Meng het meel, het wijnsteenpoeder, een snufje zout en de suiker door elkaar.
  • Meng ook de kwark, de melk, één ei en de olie door elkaar.
  • Doe het kwarkmengsel bij het meelmengsel en kneed het geheel tot een glad deeg.
  • Meng de rozijnen door het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet onder in de oven een braadslee met water.
  • Verdeel het beslag in acht gelijke porties en maak hier met natte handen krentenbollen van.
  • Leg de krentenbollen op een met bakplaat met bakpapier.
  • Klop het andere ei los en bestrijk hiermee de krentenbollen.
  • Besprenkel het bakpapier, tussen de krentenbollen in, met een beetje water.
  • Bak de broodjes in 20-25 minuten in het midden van de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *