Nieuw recept: Salted Caramel Oreo Cupcakes

Nieuw recept: Salted Caramel Oreo Cupcakes

Benodigdheden

  • 125 gram boter, € 0,40 Lidl
  • 125 gram witte basterdsuiker, € 0,20 Jumbo
  • 2 eieren, € 0,33 Lidl
  • 40 gram melk, € 0,03 Lidl
  • 5 gram vanille extract, € 0,13 Jumbo
  • 125 gram Schär Mix C, € 0,53 Glutenvrijemarkt.com
  • 4 gram bakpoeder, € 0,03 Jumbo
  • 20 gram cacaopoeder, € 0,16 Plus
  • 16 oreo koekjes
  • 75 gram roomboter, € 0,54 Lidl
  • 170 gram poedersuiker, € 0,42 Lidl
  • 0,5 zakje Dr. Oetker salted caramel cake & taart vulling, € 1,00 Plus

 

Prijs

Dit recept komt voor uit een gesponsord bericht. Vandaar dat er bij de benodigdheden geen prijs achter de oreo koekjes staat. Mocht je dit bijvoorbeeld bij de Glutenvrijemarkt.com kopen, zou je daar € 4,18 voor betalen. De prijs zou dan als volgt uitkomen:

 

  • € 7,95; voor 12 cupcakes
  • € 0,66; voor 1 cupcake

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Mix de boter en de witte basterdsuiker tot het een romige massa is.
  • Voeg de eieren, 20 gram melk en de vanille extract toe aan deze massa en mix het 2 minuten goed door.
  • Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder en de cacaopoeder aan toe en spatel dit goed door elkaar.
  • Zet 12 muffinvormpjes in een bakvorm.
  • Doe in ieder muffinvormpje een bodempje beslag.
  • Leg vervolgens in ieder muffinvormpje één oreokoekje.
  • Verdeel de rest van het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 22 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins volledig afkoelen voordat je aan de rest begint.
  • Mix de roomboter zacht in ongeveer 5 minuten.
  • Zeef 85 gram poedersuiker, voeg dit toe aan het botermengsel en mix dit ook ongeveer 5 minuten.
  • Zodra alle poedersuiker is opgenomen in het botermengsel, doe je hetzelfde met de tweede helft van de poedersuiker.
  • Zodra alle poedersuiker weer is opgenomen voeg je 20 gram melk toe. Ook dit mix je weer ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel de 4 overgebleven oreo koekjes helemaal fijn.
  • Voeg 2 eetlepels verkruimelde oreo koekjes en 2 eetlepels salted caramel toe aan de botercreme en spatel dit goed door.
  • Verdeel de botercreme over de afgekoelde cupcakes.
  • Vervolgens doe je nog wat salted caramel over ieder cupcakje en daaroverheen strooi je nog wat overgebleven oreo koek kruimels.
  • Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *