Nieuw recept: Salted Caramel Oreo Cupcakes

Nieuw recept: Salted Caramel Oreo Cupcakes

Benodigdheden

  • 125 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren,
  • 40 gram melk
  • 5 gram vanille extract
  • 125 gram Schär Mix C
  • 4 gram bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder
  • 16 oreo koekjes
  • 75 gram roomboter
  • 170 gram poedersuiker
  • 0,5 zakje Dr. Oetker salted caramel cake & taart vulling

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Mix de boter en de witte basterdsuiker tot het een romige massa is.
  • Voeg de eieren, 20 gram melk en de vanille extract toe aan deze massa en mix het 2 minuten goed door.
  • Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder en de cacaopoeder aan toe en spatel dit goed door elkaar.
  • Zet 12 muffinvormpjes in een bakvorm.
  • Doe in ieder muffinvormpje een bodempje beslag.
  • Leg vervolgens in ieder muffinvormpje één oreokoekje.
  • Verdeel de rest van het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 22 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins volledig afkoelen voordat je aan de rest begint.
  • Mix de roomboter zacht in ongeveer 5 minuten.
  • Zeef 85 gram poedersuiker, voeg dit toe aan het botermengsel en mix dit ook ongeveer 5 minuten.
  • Zodra alle poedersuiker is opgenomen in het botermengsel, doe je hetzelfde met de tweede helft van de poedersuiker.
  • Zodra alle poedersuiker weer is opgenomen voeg je 20 gram melk toe. Ook dit mix je weer ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel de 4 overgebleven oreo koekjes helemaal fijn.
  • Voeg 2 eetlepels verkruimelde oreo koekjes en 2 eetlepels salted caramel toe aan de botercreme en spatel dit goed door.
  • Verdeel de botercreme over de afgekoelde cupcakes.
  • Vervolgens doe je nog wat salted caramel over ieder cupcakje en daaroverheen strooi je nog wat overgebleven oreo koek kruimels.
  • Eet smakelijk!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *