Nieuw recept: Tomatensoep

Nieuw recept: Tomatensoep

Benodigdheden

  • 1 rode ui, € 0,13 Lidl
  • 2 tenen knoflook, € 0,10 Lidl
  • 750 gram romatomaten, € 2,54 Lidl
  • 2 groentebouillonblokjes, € 0,15 Jumbo
  • 2 eetlepels olijfolie, € 0,09 C1000
  • (Optioneel: kookroom – hiermee is de soep niet meer lactosevrij, er is echter wel ook lactosevrije kookroom te koop)

 

Prijs

  • € 3,01; voor 2 liter

 

Werkwijze

  • Snij de ui en de knoflook fijn. Fruit de uitjes en knoflook ongeveer drie minuten in de olijfolie.
  • Snij de tomaten in partjes. Voeg de tomaten toe en bak dit ongeveer tien minuten mee.
  • Kook ondertussen één liter water. Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe aan het tomaten-ui mengsel.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Laat de soep nog ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken.
  • Serveer de soep in kommen.
  • (Optioneel: Voeg bij iedere kom soep nog een scheutje kookroom toe.)
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *