Tomatensoep

Tomatensoep

Benodigdheden

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 gram roma tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Optioneel: Kookroom

Werkwijze

  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • Fruit de uitjes en knoflook ongeveer drie minuten in de olijfolie.
  • Snij de tomaten in partjes. Voeg de tomaten toe aan de gefruite uitjes en knoflook en bak dit ongeveer tien minuten mee.
  • Kook ondertussen één liter water en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe aan het tomaten-ui mengsel.
  • Pureer het met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  • Laat de soep nog ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken.
  • Serveer de soep in kommen.
  • (Optioneel: Voeg bij iedere kom soep nog een scheutje kookroom toe.)
  • Eet smakelijk!

2 gedachten over “Tomatensoep

  1. Uw plasticfoliehouder tomatensoep genuttigd….zoals bijna alles van “Gijs” : heeerlijk, echter de zich daarin bevindende snippertjes tomatenschil doen duidelijk afbreuk aan de totale beleving, jammer… niet als kritiek bedoeld, maar misschien kunt U er iets mee. Groeten, Jan van Luin

    1. Heb je de soep wel volledig gepureerd? Als ik deze soep zelf maak heb ik namelijk weinig tot geen last van stukjes tomatenschil. Daarnaast is het natuurlijk zo dat smaken verschillen. Wel leuk dat je dit recept hebt geprobeerd en dat laat weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *