Nieuwe ervaring: Uit eten bij de Bengel – Eersel

Nieuwe ervaring: Uit eten bij de Bengel – Eersel

Afgelopen week ben ik samen met mijn vader, moeder en oma gaan lunchen bij De Bengel in Eersel. De Bengel is een super leuk en gezellig restaurant, waar ik graag ga eten. Dit was de eerste keer dat ik daar ben geweest sinds ik coeliakie en een lactose-intolerantie heb. Ik had van te voren niet gereserveerd of geïnformeerd, dus het was even spannend of ze iets voor me zouden hebben.

Ze hadden geen speciale kaart met allergenen, maar samen kwamen we er snel uit waar ik zin in had en graag wilde bestellen. Het werd een tosti met ham en tomaat. Mijn vader bestelde ook een tosti en dus attendeerde ik bij het bestellen er nogmaals op dat mijn tosti wel apart van de tosti van mijn vader gebakken moest worden. Dit was al duidelijk voor ze en zouden ze dus rekening mee houden.

Ik kreeg twee kleine tosti’s, maar die wel ontzettend lekker waren. Mijn tosti’s waren even duur als de gewone tosti van mijn vader.

Zodra ik bij dit restaurant ben gaan dineren zal ik de ervaring daarvan hieraan toevoegen.

De Bengel is een echte aanrader als je gezellig en knus uit lekker uit eten wil gaan. Het restaurant is gelegen aan de markt van het mooie Eersel. Maar heeft ook restaurants in Veldhoven, Nuenen en Eindhoven.

 

Update: 19-07-2017

Laatst zijn mijn vriend en ik, samen met mijn ouders gaan dineren bij De Bengel. Voor het diner hadden ze wel een speciale glutenvrije kaart. Mocht ik toch liever iets willen van de gewone kaart, dan kon ik vragen of dat mogelijk was. Ik had zin in de mixed grill, maar natuurlijk stond die niet op de glutenvrije kaart. Gelukkig was het voor mij wel mogelijk om dit gerecht te bestellen. Bij De Bengel serveren ze altijd hele lekkere salades. Helaas zaten er bij mij deze ronde geen spekjes bij, want die konden gluten bevatten. Ik kreeg netjes een apart schaaltje met aardappeltjes. Mijn vriend en mijn ouders kregen namelijk een schaaltje met friet, die ik niet mocht hebben.

Voor het nagerecht hadden ze voor mij vrij weinig keus. Dat komt omdat ik ook lactosevrij moet eten en die combinatie het vaak wat lastiger maakt. Uiteindelijk heb ik besloten om geen nagerecht te pakken, maar af te sluiten met een lekker kopje thee.

De serveerder nam mij ook erg serieus. Dat vond ik erg fijn! Achteraf bleek dat hij zelf ook een lactose-intolerantie heeft en dus weet wat de gevolgen zijn als ik iets met lactose (en ook met gluten) binnen zou krijgen.

4 gedachten over “Nieuwe ervaring: Uit eten bij de Bengel – Eersel

  1. De bengel heeft idd een glutenvrije kaart voor diner. Wij hebben er meerdere keren gegeten (filiaal Eindhoven), maar voor ons niet meer. Kaart is wat fantasieloos, bovendien kan er geen enkel sausje glutenvrij.

    1. Qua sausjes is er inderdaad weinig mogelijk, dat is jammer! Ik vind de keuze qua voorgerecht redelijk: gerookte zalm, vispallet, carpaccio, garnalenspiesjes of een salade du chef. Alleen jammer dat er niet een soepje tussen staat, want ook die is prima glutenvrij te maken! Qua hoofdgerecht is er inderdaad een stuk minder keuze: zalmfilet, biefstuk, varkenshaarmedaillons of chickenbreast. Dat is ook de reden dat ik heb gevraagd of het mogelijk was om een mixed grill te krijgen! En de keuze qua nagerecht is ook minimaal: seizoensijs met slagroom of vanille ijs met slagroom. Dit zal in Eindhoven dan waarschijnlijk hetzelfde zijn neem ik aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *