Nieuwe ervaring: Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Nieuwe ervaring: Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Rond de verjaardag van mijn oma, proberen we altijd een uitstapje of een familieweekend te plannen. Dit jaar zijn we met zijn allen naar Safaripark Beekse Bergen geweest. We hebben een onwijs leuke dag gehad samen. En het goede nieuws is: je kan glutenvrij eten bij de Beekse Bergen!

Voorbereidingen

Een paar dagen  voordat we gingen heb ik het safaripark gebeld met de vraag of ik er terecht kon voor een glutenvrije maaltijd. In zowel het Kongo Restaurant als in het Safari Restaurant serveren zij glutenvrije producten, namelijk:

 • Friet
 • Frikadel
 • Kroket
 • Bami hapje
 • Unox worst
 • Tomatensoep

Ik vind dat de keuze redelijk is, voor een safaripark. Maar we waren met zo’n grote groep, dat we er uiteindelijk voor gekozen hebben om zelf een lunch mee te nemen. ’s Avonds zouden we namelijk ook al samen afsluiten in een restaurant.

Vandaar dat ik een glutenvrij lunchpakketje heb samengesteld. Op dat moment was ik bezig met een variant op het FODMAP-dieet en mocht ik dus niet veel hebben. Wat ik als lunch bij had was:

 • Lactosevrije yoghurt
 • Een banaan om in de lactosevrije yoghurt te doen
 • 4 Sneetjes bananenbrood
 • Schouderham voor op de glutenvrije boterham
 • Lactosevrije boter om de glutenvrije boterham mee te besmeren
 • Lactasepillen voor de zekerheid
 • Nima Sensor voor de zekerheid

Ik was van plan om een lekker brood te bakken en mee te nemen. Alleen was dit brood zo gigantisch mislukt en zo hard als een baksteen. Dat ik voor vertrek nog even snel een glutenvrij brood in de winkel heb gekocht. Vandaar dat het glutenvrije brood niet op de foto bij staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *