Nieuwe tip: Glutenvrije barbecue

Nieuwe tip: Glutenvrije barbecue

Lente! Daar kan ik zo ontzettend van genieten: het zonnetje begint weer te schijnen, de vogeltjes hoor je lekker tjirpen en de barbecue komt weer tevoorschijn. Gisterenavond hebben wij ook de barbecue aangestoken, om te vieren dat we verhuisd zijn en de mensen die geholpen hebben bij het verbouwen en het verhuizen te bedanken voor hun hulp.

Glutenvrije barbecue
Ik was de enige van het gezelschap die glutenvrij moet. Ik heb er even aan gedacht om een volledig glutenvrije barbecue te organiseren, dat heb ik uiteindelijk toch niet gedaan. Wat heb ik wel gedaan:

• Ik had bakjes met worteltjes, druifjes en fruit. Ik heb hier overal een lepel bij gezet en iedereen vriendelijk verzorgd om niets met zijn/haar handen te pakken. Zodat er geen kruisbesmetting kon ontstaan.
• Ik had een bak sla gemaakt. Sla pak je normaal gesproken niet met je handen, dus daar was ik niet zo bang voor.
• Ik had champignons, paprika, ui en courgette fijn gesneden en met een speciale barbecue pan op de ‘’glutenvrije barbecue’’ gaar gebakken. Ik heb voor mijzelf eerst de groenten opgeschept en daarna de andere pas op laten scheppen.
• Ik had twee schaaltjes vlees klaar gezet, met uiteraard twee aparte vorken etc. Op de ene schaal lag het vlees voor mij apart, volledig zonder gluten. En op de andere schaal lag het vlees voor de anderen, hier zat namelijk ook wat vlees tussen waar gluten in zaten.
• Ik had twee barbecues: een ‘’glutenvrije barbecue’’ en een ‘’glutenbevattende barbecue’’. We hebben van de camping nog een kleine skottelbraai staan. Dat was voor mij nu ideaal, zo kon ik namelijk al mijn vlees apart bakken van het andere vlees.
• Ik had stokbrood voor de anderen. Ik heb iemand anders het stokbrood laten snijden en ver weg laten zetten van waar ik zat.

 

Volledig glutenvrije barbecue

Mocht je toch bang zijn voor kruisbesmetting kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig glutenvrije barbecue te houden: je koopt dan dus alleen glutenvrij vlees, je zet geen stokbrood of satésaus of iets dergelijks op tafel.

 

Géén twee barbecues

Mocht je geen zin hebben om twee barbecues te gebruiken of niet twee barbecues hebben, en niet een volledig glutenvrije barbecue willen organiseren, dan kun je er ook voor kiezen om in de winkel een aluminiumschaal te kopen voor op de barbecue. In die schaal kun je het glutenvrije vlees bakken. Het is dan echter wel belangrijk om goed op te letten met het gebruik van de vorken etc. om het vlees om te draaien en op te scheppen.

 

De barbecue hebben we redelijk makkelijk gehouden, omdat de verbouwing nog niet volledig klaar is, zo hebben we bijvoorbeeld nog geen keuken. Vandaar dat ik alles met plastic bordjes, bestek en bakjes heb gedaan. Bij de volgende barbecue is het huis hopelijk helemaal af en kunnen we ons volop uitleven en nog beter rekening houden met glutenvrij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *