Nieuwe tip: Vergelijking glutenvrije webshops

Nieuwe tip: Vergelijking glutenvrije webshops

In het begin wist ik eigenlijk nog niets over glutenvrij eten, alleen dat het relatief duur is in vergelijking met glutenbevattende producten. De eerste keer dat ik glutenvrije boodschappen ging doen ben ik naar de Plus hier in het dorp gegaan. De tweede keer dat ik glutenvrije boodschappen ging doen ben ik naar de Jumbo hier in het dorp gegaan. Al gauw kwam ik erachter dat er daar meer keuze was qua glutenvrije producten, maar ook dat het iets goedkoper was dan bij de Plus.

Ik besloot al gauw om zo min mogelijk glutenvrije kant-en-klaar producten in de winkel te kopen en vooral dingen zelf te gaan maken. De redenen hiervoor waren dat ik de glutenvrije producten erg duur vind en er vaak meer suikers en koolhydraten in zitten, daarnaast ook omdat ik het erg leuk vind om zelf te koken en te bakken.

Doordat niet alle soorten glutenvrije melen te koop zijn in de supermarkt, maar ook een aantal andere producten die nodig zijn om te koken en te bakken, ben ik verschillende glutenvrije webshops gaan vergelijken. Deze vergelijking wil ik graag met jullie delen.

 

Vergelijking

Wat ik belangrijk vond bij de vergelijking is dat bij iedere webshop hetzelfde product, van hetzelfde merk, van dezelfde inhoud worden vergeleken. Daarnaast heb ik ook  de verschillen in verzendkosten en levertijden per webshop bekeken, maar ook of er bijvoorbeeld webshops zijn met een spaarsysteem. Ik heb ervoor gekozen om 15 glutenvrije producten te vergelijken bij 5 verschillende webshops. De uitkomst is als volgt:

 

Conclusie

Wat opvalt aan deze vergelijking is dat er twee webshops zijn waar alle 15 gekozen producten te koop zijn, namelijk bij glutenvrijemarkt.com en bij glutenvrijewebshop.nl. Bij de andere drie webshops is het aanbod wat betreft deze 15 gekozen producten dus wat minder.

Daarnaast valt het op dat de prijzen bij alle vijf de webshops nagenoeg hetzelfde zijn. Het scheelt maximaal € 0,20 per product. Ook zijn de levertijden naar Nederland bij alle vijf de webshops zo goed als gelijk, vaak is je bestelling de volgende dag in huis. De verzendkosten wijkt bij één webshop af, namelijk bij thefreefromshop.nl. Verder is glutenvrijemarkt.com de enige webshop met een spaarsysteem.

 

Tot slot

Ik doe zelf mijn glutenvrije boodschappen bij glutenvrijemarkt.com en bij de Jumbo. Ik probeer zoveel mogelijk producten in één keer te bestellen bij glutenvrijemarkt.com, zodat ik de spaarpunten mee kan pakken en de verzendkosten kan beperken. Als ik in die tussentijd  toch iets nodig heb of iets ben vergeten te bestellen, dan haal ik dat bij de Jumbo.

Deze vergelijking is bijgewerkt op 21 december 2016, eventuele prijswijzigingen na deze datum zijn dus niet verwerkt. Zou je graag een andere webshop of een ander product toegevoegd willen hebben aan dit overzicht, laat me dat dan even weten door een reactie te plaatsen of door een mail te sturen naar smaakvolglutenvrij@gmail.com.


2 gedachten over “Nieuwe tip: Vergelijking glutenvrije webshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *