Op reis

Op reis

Er is niets zo fijn om eens lekker op vakantie te gaan, om even lekker te ontspannen en genieten met een zonvakantie of lekker op avontuur te gaan met een rondreis. Maar is dat nog wel mogelijk als je coeliakie hebt? Natuurlijk is het mogelijk om lekker op vakantie te gaan als je coeliakie hebt! Het vraagt echter wel enige voorbereiding.

Ik ga zelf ook erg graag op vakantie, het liefste zou ik heel de wereld rond willen reizen en alle verschillende culturen leren kennen. Ik wil graag mijn ervaringen van mijn glutenvrije vakanties met jullie delen, maar ook hoe ik mezelf voorbereid op zo’n vakantie.

Hoe bereid je jezelf voor?

  • Als ik een overnachting in een hotel wil boeken, kijk ik altijd eerst of ik op internet ervaringen kan vinden omtrent het glutenvrij eten in dit hotel. Als blijkt dat de ervaringen niet goed zijn, dan ga ik direct op zoek naar een ander hotel. Maar als de ervaringen wel goed zijn of er niet echt iets over op staat, dan neem ik contact op met het hotel en leg dan uit dat ik coeliakie heb en welke producten ik daardoor allemaal niet mag eten. Indien blijkt dat het hotel aan deze dieetwensen kan voldoen boek ik een overnachting in het desbetreffende hotel en als blijkt dat het hotel niet aan deze dieetwensen kan voldoen ga ik alsnog op zoek naar een ander hotel.
  • Voorafgaand aan mijn vakantie kijk ik altijd op internet en social media wat de ervaringen van anderen zijn wat betreft het land de vakantiebestemming. Anderen die al eens in het betreffende land op vakantie zijn geweest hebben vaak tips qua restaurants, waar je juist wel of niet terecht kunt. Ik maak dan altijd een lijstje met restaurants waar ik zeker van weet dat ik er glutenvrij kan eten.
  • Voor de zekerheid neem ik altijd een restaurantkaart mee in de betreffende taal. Op deze restaurantkaart staat precies vermeld wat coeliakie inhoudt en welke producten je daardoor niet mag eten. Deze restaurantkaart is hier te vinden.
  • Ik heb de app Google Translate geïnstalleerd op mijn telefoon. In deze app kun je heel erg makkelijk dingen vertalen: tekst, foto’s en spraak, deze app vertaald het allemaal.
  • Daarnaast neem ik altijd iets kleins mee vanuit thuis. Mocht ik dan trek krijgen en zo snel geen glutenvrij eten of tussendoortje krijg gevonden, dan heb ik toch iets bij om op te eten en kan ik daarna op zoek gaan naar eten of een tussendoortje voor de volgende keer.

Op het vliegveld

Bij de vliegmaatschappij

Mijn vakantie ervaringen

Ervaringen van anderen

Glutenvrij in de wereld

Op de wereldkaart hou ik precies bij waar ik allemaal geweest ben met het glutenvrije dieet. Bekijk de kaart hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *